Így használd a szódabikarbónát a szépségápoláshoz!

A szódabikarbónáról régóta tudjuk, hogy nemcsak a konyhában vehetjük hasznát. Ez a filléres termék a fürdőszobában is jól jön, hiszen hajunkkal, fogunkkal és bőrünkkel is képes csodákat tenni.

[wp_ad_camp_1]

Bőrpuhításhoz
Egy fél bögre szódabikarbónát keverjünk a fürdővízhez, hogy bőrünk sima és egyenletesebb legyen. Ezt a módszert a kirepedezett sarkaknál is alkalmazhatjuk.

Dezodorként
Az egyik legnépszerűbb felhasználási módja a szódabikarbónának, hogy dezodort készítünk belőle. 3 evőkanál szódabikarbónához adjunk 3-5 cseppet a kedvenc illóolajunkból, keverjük össze és már kész is a házi izzadásgátlónk, amit ecsettel vagy szivaccsal vihetünk fel a hónaljra.

Szódabikarbóna
Szódabikarbóna

Arcradírként
1 evőkanál szódabikarbónát egy kis tálban keverjünk össze 2-3 evőkanál vízzel, majd 1 percig körkörösen masszírozzuk be az arcunkba, azután öblítsük le. Heti 1-2 alkalommal ajánlott használni.

Samponként
A szódabikarbónát a samponhoz adva egy extra erős hajtisztítót kapunk, ami a hajápolási termékek minden maradékát eltávolítja. Egyenlő arányban 1 evőkanálnyi sampont és szódabikarbónát használjunk. Öblítés után a haj sokkal könnyebben kezelhető lesz.

Szájvízként
1 teáskanál szódabikarbónát keverjünk össze 3 csepp borsmentaolajjal és egy pohár vízzel. Ez a szájvíz nemcsak friss leheletet ad, de a baktériumoktól is megtisztítja a szájüreget.

Fogfehérítéshez
Egyszerűen mártsuk a fogkefét a szódabikarbónába és mossunk vele fogat, de rászórhatjuk a fogkrémünkre is. Egymás után csak 2-3 napig használjuk, majd tartsunk szünetet, mert könnyen megsértheti a fogzománcot.