Időskori vitamin kedvezményes áron!

Mint sok fűszer, a kurkuma (Curcuma longa) is hosszú múltra tekint vissza a hagyományos orvoslásban. Ezt az ízes fűszert elsősorban egy Indiában és Délkelet-Ázsia más részein termő virágos növény rizómáiból vagy gyökereiből termesztik, és amellett, hogy a curry élénk sárga színét adja, a kurkuma erős gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert.

Időskori vitamin – kurkuma kivonat rendelhető a vitaminstore.hu weboldalon, tehát kattintson ide és rendelje meg a kivonatot akciós áron.  A kurkuma elsődleges aktív összetevője – és az, amely a fűszer jellegzetes sárga színét adja – a kurkumin. Míg a kurkuma ízletes fűszer, amelyet tápláló fogyasztani, hagyományosan az ájurvédikus és kínai gyógyászatban gyulladásos állapotok, bőrbetegségek, sebek, emésztési betegségek és májbetegségek kezelésére is használják. A kurkuma, melynek botanikai neve Curcuma longa, évelő növény, melynek rizómáját (földalatti szárát) kulináris fűszerekhez és gyógyászati ​​célokra szüretelik. Főleg Indiában termesztik kulináris gyógynövényként, és Dél-Ázsiában és a Közel-Keleten számos ételhez adják szárított, porított formában. Néha sajt és vaj színezésére is használják. Legalább 4000 éve szerepet játszik a hagyományos indiai ájurvédikus gyógyászatban is.

Számos tanulmány utal arra, hogy a kurkumin pozitív hatással van az Alzheimer-kórra. Először is, és ami a legfontosabb, hogy a kurkumin megakadályozza az agy idegsejtjei között képződő és a kommunikációjukat rontó hamis fehérjék (béta-amiloid plakkok) képződését és elősegíti azok felbomlását. Végül az idegsejtek elpusztulnak, ami helyrehozhatatlanul károsítja a megismerést. Amennyiben többet tudna meg és kurkuma kivonatot rendelne nézzen be a vitaminstore.hu-ra, és itt elérhetőségeinket is megtekintheti, ha kérdéseket tenne fel.