Ide feltétlenül el kell látogatnod, ha Marokkóban jársz!

Marokkó az egyik leglátogatottabb helyek közé tartozik, mivel itt az egzotikumtól kezdve a vásárlásig mindent megtalál az ember, amire szüksége lehet egy utazás során. Mivel egy nagyon sokszínű helyről beszélünk, szinte nincs is olyan ember, aki ne találná fel magát itt. Viszont van pár hely, amelyet senkinek nem szabad kihagynia, amikor ide látogat.

[wp_ad_camp_1]

Casablanca a legnépszerűbb kikötőváros, Marokkó első számú kereskedelmi központja. Ha valaki ide látogat, részese lehet a metropolis minden előnyének és egyben a gyönyörű, filmbe illő tájban és építészetben is gyönyörködhet. Ha az óváros részbe látogatunk, akkor egy klasszikus filmbe illő környezet tárul elénk. Itt található a világ legnagyobb mecsete is, a II. Hasszán mecset, amely 210 méter magas. Azért is olyan autentikus, mert minden felhasznált anyag tipikusan marokkói, kivéve a bent található muranói kristálycsillárokat. Viszont annak ellenére, hogy régi, számos modern tulajdonsággal bír, amelyek az oda látogató emberek kényelmét szolgálják, de nem rontanak a hely esztétikájából. Ilyen például a padlófűtés, az elektromos ajtók és az elcsúsztatható tető.

Marokkó
Marokkó

Viszont, ha valaki inkább üdülni menne Marokkóba, mint épületeket nézni, akkor arra is számos lehetősége adódik. A legnépszerűbb ezek közül Agadir, ahol szinte mindig süt a nap. Viszont ez nem szabad elriassza azokat az érdeklődőket, akik nem bírják a meleget, hiszen az Atlanti-óceán felől jövő hűvös szellők egyfolytában megfelelő hőmérsékletet biztosítanak. A 6 km hosszú homokos part kitűnő lehetőséget biztosít a fürdéshez és a part melletti tevékenységekhez. Ha valakinek már túl sok lenne a vizes-partos környezetből, akkor elmehet a Medina Polizzi híres szabadtéri múzeumába is. Itt nagyon érdekes kézműves dolgokat találhat, és ha elfáradt, megpihenhet egy kávézó, vagy bár teraszán is és élvezheti a kellemes napsütést és a hűsítő szelet.