Hűtőház – bérlés, vagy saját egység építtetése?

Amennyiben vállalkozásunk kapcsán folyamatosan fagyasztott élelmiszerekkel dolgozunk, egy idő után égető kérdéssé válik, hogy milyen megoldással járunk jobban hosszú távon. A bérhűtés ugyan sok terhet levesz a vállunkról, ellenben kellő szervezettséget kíván. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy jobban járunk a saját létesítménnyel.

Egy hűtőház felépítése ugyanis rendkívül nagy körültekintést és egyben precíz tervezést igényel. Noha az értékesítés és ezzel együtt a beszerzés folyamata is jelentősen leegyszerűsíthető ha helyben meg tudjuk oldani a raktározást, mindenképpen számolnunk kell a bekerülési költség mellett a fenntartással járó kiadásokkal is. Önmagában egy hűtőház nulláról történő felépítése is komoly tétel, ám arról sem szabad megfeledkeznünk, miszerint a belső tér folyamatos hidegen tartása mekkora energiabefektetéssel jár. A megtérülés tehát főképp azon múlik, vajon mekkora arányban lesz kihasználva az épület tárolókapacitása. Ezt a tapasztalataink alapján nagyjából pontosan meg tudjuk mondani.

Tekintettel arra, hogy ezen a számításon nagyon sok múlik, kétség esetén feltétlenül kérjük egy szakmabeli tanácsait. Az eredmények birtokában ugyanakkor már könnyedén összehasonlítható, a hűtőház bérlése hosszabb távon vajon jövedelmezőbb-e. Azonban mindenképpen tartsuk szem előtt, miszerint egy profi bértároló szolgáltatás nem merül ki csupán a termékek fagyasztásában. Amellett ugyanis, hogy a hűtőház kapacitása a rendelkezésünkre áll, a különféle logisztikai feladatok leszervezésének terhét is leveszik a vállunkról. Ráadásul arra is van lehetőség, hogy a profi csapat végezze el az áru becsomagolását, illetve felcímkézését is. Előbbi kapcsán akár 24 tonnás mennyiség is kivitelezhető naponta. Így aztán ha nincs szükségünk folyamatos hűtésre, akkor a bérlés egy rendkívül gazdaságos és komfortos alternatíva lehet.