Hozza ki a maximumot radiátorából!

Sok háztartásban radiátorral fűtik fel a lakást, így egy meglehetősen népszerű megoldásról van szó, azonban mindössze pár egyszerű dologgal csökkenthető hatásfoka. Az alábbiakban azt nézzük meg ez hogyan kerülhető el és hogyan növelhető a radiátor hatásfoka.

[wp_ad_camp_1]

A radiátor hatásfokának maximalizálásáról ezen a linken tudhat meg többet! Rengeteg háztartásban használnak radiátort, így érdemes minél több szót ejteni a témában! Azt gondolná az ember, hogy a radiátor hatásfoka valamilyen külső körülmény hatására csökken le, holott sokszor ő maga tehet a változásról. Ha azt szeretné, hogy a fűtőtest a lehető legtöbb meleget adja le, akkor érdemes tisztában lenni vele, hogy az egyik legalapvetőbb szabály, hogy a radiátort soha nem szabad fűtés közben letakarni. Egyrészt így jó pár fokkal hidegebb lehet a lakásban, másrészt egészségügyi szempontból sem túl okos döntés. Továbbá bútort sem szabad a radiátor elé helyezni, mivel azok felfogják a meleg levegő útját. Egyetlen esetben lehet csak kivételt tenni, még pedig, ha egy polcot szerel a radiátor fölé, persze nem közvetlenül. Ez különösen nagy belmagasságú lakások esetében előnyös.

Radiátor
Radiátor

Ahhoz, hogy a radiátor valóban megfelelően működjön, olykor érdemes légtelenítést végezni. Különösen akkor, ha azt veszi észre, hogy a radiátor nem megfelelően működik. Ennek tipikus jele, ha a radiátor alja hideg, a teteje pedig meleg vagy pedig furcsa hangokat ad ki a radiátor fűtés közben. A légtelenítés nem egy bonyolult művelet, így akár Ön is elvégezheti otthonában. Ehhez szükség lesz egy légtelenítő kulcsra, azonban, ha nincs kéznél, akkor egy csavarhúzó is tökéletesen megfelel a célra. A légtelenítést követően a radiátor újra rendeltetésszerűen fog működni és kellemes meleg lesz otthonában!