Hova vezet a mozgásszegény életmód?

Sajnos ebben a felgyorsult világban egyre kevesebb mindenre jut időnk, amely igen elszomorító tud lenni. Amennyiben szeretnénk hosszú és egészséges életet élni, akkor itt az ideje ez ellen tenni.

[wp_ad_camp_1]

A 21. században kijelenthetjük azt, hogy a mozgásszegény életmód a civilizált társadalom legfőbb egészségügyi problémái közé sorolandó. Az egyik leggyakoribb népbetegségek közé sorolandó. Sajnos de a mai emberekre igen csak jellemző, hogy nem érdekli, vagy csak egyszerűen nem veszi komolyan az egészségügyi állapotát. Melynek köszönhetően saját magát sodorja veszélybe. Viszont nem árt tudomásul venni, hogy az örömmel végzet testmozgás nem csak testi, de lelki felfrissülést is hozz az embernek. A felmérések azt bizonyítják és támasztják alá, hogy a halálesetek nagy hányadánál jelentős szerepet tölt be a mozgásszegény életmód. Így egyre több ajánlás készül azzal kapcsolatban, hogy rendszeres mozgásra bírják az embereket. Az egészséges életmód elérése érdekében legalább napi 150 perc a javasolt egy felnőtt ember számára.

Mozgásszegény életmód
Mozgásszegény életmód

Ez a 150 perc egy közepes intenzitású tevékenységre vonatkozik, amely lehet úszás, futás, tempós séta, vagy bármilyen más mozgásforma amely megnöveli a pulzusszámot és kimelegszünk tőle. A gyerekek számára szintén ez javasolt csak 60 perc fizikai aktívitás formájában. Ugyanis, ha ezt az életmódot választjuk, akkor ezzel csökkenthetjük a fertőző betegségek kialakulását, az emlő és vastagbélrák kockázatát, a diabéteszt, illetve a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának az esélyét. Továbbá nem beszélve arról, hogyha a mozgásszegény életmódot választjuk, akkor fennáll annak a kockázata, hogy gerincferdülés, gerincbántalmak, mozgásszervi megbetegedések, visszeresség, csontritkulás, elhízás, cukorbetegség, szívbetegség, stroke, stb. veszélye fenyeget bennünket.