Hosszú távú kapcsolat működésének titkai

Kevés olyan eset van, amikor a karri akadályozza a kapcsolatot, de előfordulhat. Nem mindig egyszerű összeegyeztetni a két fontos életterületet. Az igazság azonban az, hogy ha mindketten akarjátok, akkor nem állhat közétek semmilyen akadály. Ha kölcsönösen bele vagytok zúgva egymásba, akkor biztosan megtaláljátok a módját, hogy néhány éven belül rendeződjenek a körülmények. Hosszú távon fontos, hogy rendben legyen mind a magánéleted, mind a karriered.

[wp_ad_camp_1]

Egy kapcsolatban a munkahellyel járó felelősség megoszlik. Ugyanakkor legelső helyre kell helyeznetek egymást, különösen akkor, ha kevés időt tudtok szánni egymásra. Egy komoly kapcsolatban nem is lehet kérdéses, hogy minden hobbit, tevékenységet közösen is lehet űzni. Természetesen az sem egészséges, ha minden szabadidőt együtt töltötök, de veszélyes több órát másra fordítod. Ha tényleg hosszú távra terveztek, akkor szükség van a közös élményekre.

Sikeres hosszú távú kapcsolat
Sikeres hosszú távú kapcsolat

Ha igazán komolyra fordul a kapcsolatod, akkor az más formában is megnyilvánul. A legjellemzőbb lépés az összeköltözés. Ha ez működik, akkor jó eséllyel van értelme a viszonyotoknak, de ha nehézkes az egész, akkor nem feltétlenül ő lesz az igazi. Nem csupán arról van szó, hogy meghívod egy vacsorára, és fizetsz, hanem létfenntartáshoz szükséges költségekről. Ha megosztoztok, akkor mindketten jobban jártok.

Jó dolog, ha a mának éltek, de egy párkapcsolatot nem lehet csak a jelenre alapozni. Vannak és kellenek is a tervek, így tudjátok építeni a viszonyotokat. Persze a komoly kapcsolatokban is lehetnek eltérések, de kompromisszumokkal minden orvosolható. Ha egyikőtök sem tud engedni a másiknak, akkor sajnos csak ideiglenesen beszélhetünk komoly kapcsolatról. Hiszen egy lemondásokkal teli együttlét senkinek sem hoz sok boldogságot, holott a kapcsolat célja pontosan az lenne, hogy boldogan éljetek együtt.