Hőpajzs, avagy energia- és pénztárca hatékony megoldás

A különféle szigetelések ma már nagyon elterjedtek, viszont természetesen vannak hatékony és kevésbé hatékony megoldások. A kül- és beltéri falfelületek, a tetőhéjazatok energiahatékonyságát felettébb hatékonyan lehet megoldani a ThermoShield bevonat alkalmazásával. Független intézetek kutatásai kimutatták, hogy akár 25 százalékos fűtésköltség, valamint 50 százalékos hűtésköltség is megtakarítható lehet általa. A bevonat mindössze csak 0,3 mm vastag, tehát szinte észrevehetetlen, ám akár még műemlék épületek energia-hatékonyabbá tételére is alkalmazható.

[wp_ad_camp_1]

A nagyszerű és valóban remek megoldást biztosító ThermoShield thermokeramikus bevonat összetétele igazán speciális, hiszen 50 százalékban belül üres üvegkerámia golyók millióiból áll, valamint 50 százalékban pedig különleges párafelszívó kötőanyagból készül. A golyók képesek a hősugárzás akár 85 százalékát is visszaverni, így megakadályozva az épületek homlokzatának, a tetőszerkezeteknek a felmelegedését.

Hőpajzs
Hőpajzs

A bevonat továbbá biztosítja adott vastagságában a gyors hőelosztást és hővezetést is. A rétegbeni hővezetés oly módon lett kialakítva, hogy megakadályozza a penészedést, ugyanis a hőhidaknál található felület hőmérséklete is harmatpont fölé emelkedik, ami így meggátolja a felszíni párakicsapódást. Az így kapott hőreflexió által a szobák egymással határos falain jelentősen csökken a fűtési hőveszteség.

A ThermoShield bevonat hatásai közé tartozik tehát a külső hősugárzás csökkentése, a hővezetés, hőátadás csökkentése, a hőáramlás csökkentése, valamint a belső tér hősugárzásának csökkentése. A gyakorlati előnyei, hogy egyetlen festés kellemesebb belső hőmérsékletet és jelentős fűtési, illetve hűtési költség megtakarítást eredményezi, további, hogy a hőpajzsként működő falbevonat tartósan penészmentessé teszi a helyiségeket.