Hogyan védi önt a VPN a nyilvános Wi-Fi-n?

A kapcsolattartás ma sok ember számára inkább szükségszerűség, mint luxus. A nyilvános WiFi megváltás azok számára, akik folyamatosan mozgásban vannak, vagy szigorú adatszolgáltatási tervvel rendelkeznek.

[wp_ad_camp_1]

Biztos lehet benne, hogy ezek a nyilvános hálózatok ugyanolyan biztonságosak, mint a saját otthonában levő? A VPN az egyik leghatékonyabb és legbiztonságosabb módszer, amelyet eszközeinek védelme érdekében használhat – gyakorlatilag nyilvános WiFi-vel való használatra készült. Ez egy titkosított alagúton továbbítja a forgalmat, így rendkívül nehéz feltörni. Ha van egy olyan alkalmazás az eszközön, amelyet nyilvános hálózathoz csatlakoztat, akkor ezt a titkosítást útközben biztosíthatja. Mindig javasoljuk a VPN használatát ingyenes nyilvános Wi-Fi hotspotok esetében. A VPN nyilvános WiFi használatával a fenti támadások használhatatlanná válnak. A titkosítási folyamat hatékonyan védi az összes adatot a kíváncsiskodó szemektől. Noha a leendő hackerek látni fogják, hogy valóban csatlakozik az internethez nyilvános WiFi-n keresztül, ők nem fogják látni a továbbított forgalom részleteit.

A hackereknek a nyilvános WiFi hálózaton keresztüli behatolásának megakadályozására a fő mód az ön oktatása. Miután tudatában van az Ön előtt álló kockázatoknak, szintén naprakész lehet a kockázatok megelőzésének módjairól. Az automatikus kapcsolatok letiltása nagyon fontos. Ha rendszeresen használja az összes nyilvános WiFi csomópontot, akkor véletlenül csatlakozhat egy olyan hálózathoz, amelyet nem tervezett. Ne csatlakoztasson gondatlanul nyilvános WiFi-hez. Ne jelentkezzen be érzékeny fiókokba. A nyilvános WiFi-hez kötve ne használja a kapcsolatot olyan fiókok eléréséhez, amelyek érzékeny jellegű információkat tartalmaznak. Ha valamilyen hacker szimatol a hálózat körül, akkor az Ön adatait éppen ellophatja.