Hogyan védhetjük meg a szervezetünkben található hasznos baktériumokat?

Bizonyára azt már mindenki tudja, hogy az élőflóra, olyan jótékony baktériumokat jelent, melyek létfontosságúak a szervezetünk számára. Amennyiben hiány lép fel belőlük, akkor koránt sem olyan könnyű pótolni őket, mint azt elsőre gondolnánk.

[wp_ad_camp_1]

Ma már számos olyan élelmiszert vásárolhatunk, pl. joghurtot melyekben megtalálhatóak a szükséges élőflórák. Ám elgondolkodott már azon, hogy ezek az élőflórák, hogyan is jutnak el arra a helyre, ahol ténylegesen kifejtik a hatásukat? Ugyanis a vastagbél nem csak, hogy hosszú, de ezen felül még megpróbáltató utat biztosít, melyet be kell járniuk a mikroszkopikus élőlényeknek. A gyomor erősen savas közege a legtöbb baktériumot elpusztítja, a maradékot pedig a vékonybél enzimjei bontják le. Ma már nagyon sok olyan készítményt vásárolhatunk, melyekben akár milliárdos tételekben találhatóak meg az élőflórák. Nagyon fontos, hogy ezek a készítmények olyan burokkal rendelkezzenek, melyek ellen tudnak állni a különféle megpróbáltatásoknak. Igazán jó terméknek nevezhető a Pearls, amely 3 burokkal védett kapszula.

Egy különleges eljárásnak köszönhetően olyan technológiával készül, melynek köszönhetően megvédi a hasznos baktériumokat annak érdekében, hogy azok elérjék a vastagbelet és ott fejtsék ki a hatásukat, ahol éppen szükséges. Ez az étrend kiegészítő olyan technológiával készül, melynek az első rétege fellép a gyomorsav roncsoló hatásával szemben, a második réteg a levegő nedvességtartalmától véd, a harmadik réteg pedig a levegő oxigén hatásaitól védi meg az élőflóra baktériumot. A készítmény egy baktériumcsírát tartalmazó paszta, amely egy védő olajkeverékben v an eloszlatva. Ez a gyöngy úgy lett kialakítva, hogy csakis a belek lúgos közegében tudjanak feloldódni.