Hogyan válasszunk nevet a gyermekünknek?

Sokszor találkozhatunk olyanokkal, akik már a gyermekük megszületése előtt akár évekkel előbb tudják, hogy milyen nevet fognak adni neki. Ám olyanokkal is találkozhatunk, akik még a szülőszobába menet sem biztosak abban, hogy milyen nevet szeretnének adni a kisbabájuknak.

[wp_ad_camp_1]

Igen nehéz döntésnek bizonyul ez, és fontos, hogy jól megfontoljuk, ugyanis egy életen át kell, hogy viselje. Mi most segítünk pár támpontot adni abban, melyek alapján talán könnyebben tudunk dönteni. Manapság a szülők sokszor arra törekszenek, hogy minél egyedibb nevekkel lássák el a gyerekeket. Ám vannak, akik nem adnak arra, hogy mennyire gyakori az a név melyet kiválasztottak, sokkal inkább mennek a divat után. Fontosnak tarjuk elmondani, hogy legjobb az aranyközép utat megtalálni, hiszen az sem jó, ha egy osztályon belül 3-4 névrokona van, ám az sem, ha minden egyes alkalommal rácsodálkoznak, hogy hogyan is hívják. Sokan esnek abba a hibába, hogy az alapján választanak keresztnevet, hogy mi cseng szépen együtt a vezetéknévvel.

Gyereknév
Gyereknév

Ez is egy támpont lehet, ám itt is figyelembe kell venni, hogy nem csak együtt fogja használni ezeket a neveket. Mindig ügyeljünk arra, hogy a gyermekünket, amennyiben csak lehet, akkor ne tegyük ki nevetség tárgyának. Viszont az is igaz, hogy a kis lurkók, mindig találnak módot a viccelődésre. Ilyen esetekben jóm példa lehet pl. a Havasi Gyopár és még végtelenségig sorolhatnánk, hogy mekkora hibákat ejtettek egykor a szülők. Akarva és akaratlanul is előfordulhat, hogy olyan szóját alakul ki a két név együtteséből, melynek eredménye, hogy könnyen nevetség tárgyává válhatunk. Gondoljuk arra is, hogy nagyon sok név van, melyet a gyerekek kinőhetnek. Hiába születik egy gyönyörű angyalarcú kis pufóknak, ha egyszer megnő és mindenkire haragudni fog, hogy az ő keresztneve Angyalka.