Hogyan töltsünk el néhány napot Németországban?

Legtöbben évente csak két hét szabadságot kapunk, ami elég ahhoz, hogy megtapasztaljuk Németország lényegét. De ha szerencséje van és még több napot kap, akkor számos izgalmas helyet célozhat meg. Ha Németországba látogat, akkor a romantikusabb kastélyok és bájos középkori városok felkeresésére is lesz ideje.

[wp_ad_camp_1]

Ezenkívül több időt tölthet a kiadós finom német ételek fogyasztásával, beleértve a különféle kolbászokat is, és a híres német söröket is megkóstolhatja. Bacharach jó hely a Rajna-völgy körutazásra, mivel a Rajna-vidék középső részén fekszik. Hajózás előtt vagy után érdemes felfedezni az óvárost, a híres faházakkal, a várost körülvevő tornyokkal, a középkori katedrálisokkal és a domboldalon fekvő Stahleck-kastéllyal, amely most hotelként működik. Ha délre halad Rudesheim felé, több festői kastélyt fog látni. Ha Szent Goar felé tartunk, akkor elhaladunk a középkori vitorlázók legendás múzeuma, valamint Lorelei szobra mellett. Mindegyik irány csodás.

Kölnnek gazdag története van, de nem egészen kellemes – többször elfoglalták a franciák, és a második világháború egyik legsúlyosabban bombázott német városa volt. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy Köln a mai napig érdekes hely legyen. A város nagy részét a háború után újjáépítették, ám a középkori történelem egy része még mindig megmarad. Ide tartozik a 13. századi kölni katedrális, amely Németország leglátogatottabb látványossága. 30 múzeummal és több száz művészeti galériával hamarosan rá lehet jönni, miért Köln a Rajna-vidék kulturális központja. Köln egy neves karácsonyi vásár és a legnagyobb európai utcai karnevál házigazdája. Hamburg volt a nem kívánt inspiráció a „hamburger” kifejezésre. Az apróra vágott steak népszerű volt a német bevándorlók körében, akik a 19. században ezen a kikötővároson keresztül az Egyesült Államokba utaztak.