Hogyan töltsük el az időt, ha forgalmi dugóban állunk?

Azoknak az embereknek, akik nagyvárosban élnek, sajnos gyakran meg kell küzdeniük a mindennapos tömegközlekedési kényelmetlenségekkel. Amennyiben pedig nem veszik igénybe a tömegközlekedést, autót kell használniuk, ami még kellemetlenebbé tudja tenni a mindennapos ingázást. Ilyen esetekben fennáll annak is a lehetősége, hogy az ember minden egyes nap dugóba keveredik, és ez nagy időveszteségnek számít, ráadásul a kedvére, türelmére is kihat.

[wp_ad_camp_1]

A dugó leginkább a nagyvárosokra jellemző, és sajnos van olyan helyzet, amikor mindennapossá válik. Sokaknak azonban nincs más választásuk, mert ingázniuk kell, így akár órákat is eltölthetnek a dugóban naponta. Tanácsos ezt a helyzetet nem úgy kezelni, hogy mérgelődünk rajta, hanem inkább úgy, hogy belenyugszunk, és próbáljuk belőle kihozni a legjobbat. Nagyon sok tevékenység van ilyenkor, amellyel elszórakozhatunk, és élvezetessé tehetjük a várakozást is. Tanácsos például, hogyha zenét hallgatunk, felkészülünk a napra (egyesek még a reggeli sminkelést, vagy borotválkozást is erre az időszakra halasztják). Hogyha pedig hangoskönyvet hallgatunk, akkor arra sokkal nagyobb eséllyel tudunk majd odafigyelni, amikor a dugóban állunk.

Forgalmi dugó
Forgalmi dugó

Nagyon sokan fölösleges időpazarlásnak tartják az ilyesmit, és hogyha még egy bizonyos fokig így is van, soha nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy csakis rajtunk múlik, hogy miként használjuk ki a rendelkezésünkre álló időt. Ha pedig például nem jut időnk reggelizni, akkor azt is nagyon kellemesen elkölthetjük, és sokkal nyugodtabb körülmények között táplálkozunk, kávézunk, mintha a nagy reggeli rohanás közepére tettük volna ezeket. Mindent összevetve, adjuk meg az esélyt magunknak arra, hogy ne okozzon gondot az ilyen fajta „potyaidő” kitöltése sem, és legyünk kreatívak, már amennyire lehetséges egy ilyen helyzetben!