Hogyan távolítsuk el a kandallóajtókat megfelelően?

Akár a kandalló belsejét szeretné megtisztítani, akár letörölni a csúnya kormot a körülötte lévő üvegajtókról, vagy egyszerűen csak kicseréli a régi ajtókat, hogy felfrissítse a teret, esetleg lecserélné őket a kandalló paravánjára, minden bizonnyal élettartamuk során valamikor el kell távolítania a kandalló ajtaját.

Noha ezek az ajtók bonyolultnak tűnhetnek, vannak biztonságos, egyszerű módszerek az eltávolításukra, amelyek biztosítják, hogy a munka fájdalommentes legyen, és az üveg se törjön be a folyamat során. Tehát hagyja ki a mesterember felhívását és tanulja meg, hogyan távolítsa el saját kandallóajtóit. A kandallóajtók eltávolításának okától függően néhány dolgot meg kell tennie, mielőtt belevágna ebbe a projektbe. Először készítse elő a kandallót a munkára úgy, hogy időben eloltja a hőforrást, és hagyjon elegendő időt a terület lehűlésére, mielőtt elkezdené. Ha kandallója gázüzemű, előtte zárja el a gázt.

A kandallóajtók gyakran üvegből és fémlemezből állnak. Megfelelő kezelés nélkül mindkét anyag biztonsági kockázatot jelenthet. Kerülje el a vágásokat, ha csak lehetséges, viseljen kesztyűt, miközben a fémlemezzel dolgozik, és óvatosan kezelje az üveget, nehogy eltörjön. Előzetesen kapcsolja ki a gázellátást, hogy elkerülje a potenciális szén-monoxid-expozíciót és a tűzveszélyt. Hagyományos fatüzelésű kandallóknál a lángok eloltása után távolítsa el a felforrósodott parazsat, és hagyja teljesen kihűlni a kandalló környezetét és az ajtókat a kezelés előtt. A kétoldalas ajtók a leggyakoribb kandallóajtók; harmonika szekrényajtókra hasonlítanak. A legtöbb kétfelé hajtható egységen az ajtók távolabbi sarkaiból csapszegeknek nevezett oszlopok találhatók. Az egyes ajtók alján lévő forgócsapok mindegyike az alsó sarkában lévő lyukban helyezkednek el, míg a teteje egy feszítőkapocsba támaszkodik.