Hogyan tanuljunk a munkahelyi kudarcból?

„Tanuljon a kudarcból.” Valószínűleg ezt számtalan történetből és könyvből hallotta. Ez a cikk néhány kulcsfontosságú pontot ismertet a kudarcokból való tanulással kapcsolatban, leckéket, amelyeket valószínűleg nagyon ismer, de emlékeztetőre van szüksége, vagy ha még nem ismeri ezt a „kudarc” nevű dolgot, akkor ez ugródeszkaként fog szolgálni a sikerhez (reméljük).

Gyakran hallunk történeteket a kudarcokról. Hallhat történeteket a sikerről is. Mindenki hallja, hogy a kudarc minden siker anyja. Ennek ellenére továbbra is fél a kudarctól, mintha az egy fekete pont lenne az életéről szóló beszámolóján, ha mégis kudarcot vall. És egyszer biztosan el fog bukni, ha olyan, mint mi, puszta halandók. Ez azt jelenti, hogy abbahagyja a próbálkozást? Aki mer, az nyer. Hajlandónak kell lennie a komfortzónán kívül vállalni a kockázatot, függetlenül attól, hogy melyik területen van, hogy valamilyen formában sikeres lehessen. Gondoljunk csak azokra a vállalkozókra, tudósokra, vezetőkre és vállalkozásokra, akik a kevésbé kitaposott utat választották, és mégis milyen szépen jutalmazták őket. Ha hajlandó megfizetni az árat a vállalt kockázat mellett, akkor a hozamok meglephetik Önt. De mi van, ha elbukom? -kérdezheti.

Igen, nem árt kudarcot vallani. Járjon nyitott elmével, szemmel és füllel. A leckék azért vannak, hogy megértsen mindent, és legközelebb jobban végezze dolgait. Gondolja át, mit tett jól, mit tehet jobban, és mit kellene abbahagyni. Ez az egyik legegyszerűbb módja annak elemzésére, hogyan lehet tanulni a kudarcból. Egy mellékpont: az ilyen esetekben nem szeretjük a „kudarc” szót használni. A „visszaesés” a kedvenc szavunk. Gondoljon erre: ha egyetlen próbálkozása sem sikerül félre, hogyan tanulhat meg jobbnak lenni? Hogyan lesz bölcsebb? Az emberek azt mondják, hogy a tapasztalat a legjobb tanár.