Hogyan rendezzük be a gyerekszobát

Amikor a kis jövevény számára készítünk elő egy szobát, bizony több szempontot is figyelembe kell vennünk. Kezdjük mindjárt a falak és a mennyezet színével: érdemes olyan színeket választanunk, amelyek mindkét nem számára megfelelnek, valamint az sem árt, ha az adott szín a legkisebbtől a nagyobb gyerekek számára is elfogadható.

[wp_ad_camp_1]

Különösen igaz ez abban az esetben, ha még azt sem tudjuk biztosan, hogy kisfiút vagy kislányt várunk, de még ha tudjuk is, akkor sem árt körültekintőnek lennünk, hiszen a következő baba neme talán épp eltérő lesz. Kerüljük tehát az olyan közhelyeket, mint a rózsaszín szoba a leányka számára és kék bútorok a kis vasgyúró fiúcskának, válasszunk inkább szép, ízléses, megnyugtató és nemek szempontjából semleges színeket, ilyenek például a sárga és a zöld különböző árnyalatai. Ha egy mód van rá, ne erőltessük a vadabb színeket, a vörös falak ugyanis kifejezetten idegesítőek tudnak lenni és bármilyen furcsán is hangzik, de ez a szín nagymértékben hozzájárulhat a gyerek nyugtalanságához! Ha tehát sikerült megtalálnunk a festéshez megfelelő, egymással harmonizáló színeket, akkor ideje átgondolnunk a berendezést is!

Gyerekszoba
Gyerekszoba

Ha nem akarunk néhány évente teljesen új bútorokat vásárolni, akkor itt is vegyük figyelembe az idő múlását, vagyis válasszunk olyan bútorokat, amelyeket a gyerekek nem fognak egyhamar kinőni! Ha többszobás a lakásunk, akkor nem biztos, hogy pont a legkisebb szobát kellene gyerekszobává alakítani! A kicsiknek ugyanis térre van szükségük, hiszen egyazon területen fognak pihenni, játszani és tanulni, arról nem is beszélve, hogy idővel talán megérkeznek a kistesók is! Mivel rengeteg játék fog felhalmozódni igencsak rövid időn belül, ezért jobb, ha a bútorok nagyrésze zárható szekrényekből áll a nyitott polcok helyett, ellenkező esetben pakolgathatjuk a tárgyakat napestig, akkor is úgy tűnik majd a külső szemlélő számára, mintha rendetlenség lenne!