Hogyan reagáljunk egy toborzónak egy munkával kapcsolatban?

Álláskeresése során valószínűleg kommunikált a toborzókkal, vagy megkereste őket egy álláslehetőség miatt. Tehát mit csinál, ha egy toborzó üzenetet küld önnek, és érdeklődik az állás iránt?

Álláskeresőként, ha üzenetet kap egy toborzótól egy munkával kapcsolatban, fontosabb, hogy mikor válaszol, mint a válaszadás módja. Válaszoljon gyorsan – amilyen gyorsan csak tud. Ne várjon és ne gondoljon rá. Ne próbálja megtalálni a megfelelő szavakat. Küldjön e-mailt vagy üzenetet a toborzónak minél hamarabb, és mondja: „Nagyon szívesen beszélnék önnel erről. Itt a telefonszámom. Üzenjen nekem. Hívjon bármikor.” Miért fontos gyorsan reagálni a toborzónak? Nos, az az üzenet, amit egy toborzótól kapott – 20-30 másik embernek is elment. Csak az első öt vagy hat jelölt hívja fel a toborzót, aki válaszol és azt mondja: „Teljesen készen állok arra, hogy beszéljek önnel, csak nevezze meg az időt.” Ne feledje, hogy a toborzók aszerint értékelnek, hogy milyen gyorsan találnak olyan jelölteket, akik megfelelnek az állásnak. Minél tovább vár a válaszra, annál kevésbé valószínű, hogy valaha is vissza fog hallani tőlük.

Sok álláskereső összezavarodik, amikor egy toborzónak válaszol, és soha nem kap visszajelzést. Ez az oka. Ha Ön nem az első öt vagy hat lehetséges állásjelölt egyike, aki válaszol a toborzó üzenetére, akkor elvesztette az álláslehetőséget. Ezért győződjön meg róla, hogy gyorsan válaszol a toborzónak, ha érdekli az állás, amelyre felvennék. Adja meg nekik a telefonszámát. Mondja el nekik, hogy küldhetnek SMS-t és/vagy felhívhatják. Készüljön fel, mert ugrani kell erre az üzenetre, különben elszalasztja a lehetőséget. A munkaerőpiacon jelenleg hihetetlenül nagy a verseny, és az álláskeresőknek ki kell találniuk, hogyan tűnjenek ki a toborzók és a munkaerő-felvételi menedzserek közül, ha interjúkat szeretnének elérni és munkát szeretnének kapni.