Hogyan őrizzük meg a ruhák fehérségét?

Ugye Ön is sokszor bosszankodott már azon, hogy rendszeres áztatás és a drága mosóporok használat a mellett egy idő után a fehér ruhák, szürkévé válnak? Ha igen, akkor most mi mutatunk pár tippet az effajta kellemetlenségek elkerülése érdekében.

[wp_ad_camp_1]

Minden háztartásban előfordulnak megsárgult ruhák, koszos zoknik, elszíneződött inggallérok. Sajnos a legtöbb esetben hiába költünk vagyonokat a drága tisztítószerekre, nem hozzák el a várt eredményt. Sokkal többet ér ha tartunk otthon ecetet, citromot és szódabikarbónát. A fehér ruhák mosásánál az egyik legjobban bevált praktika a hozzáadott citromlé használata. Ezzel a trükkel még a rozsda és más komoly flekkek és elszíneződések is könnyedén eltűntethetőek. Tehetjük magára a foltra vagy a mosópor mellé egyaránt. A legtöbb klóros fehérítő, sokkal többet árt mint használ. Amennyiben egy olyan fehérítőt keresel, amely nem hagy folton a ruhán, a flekkeket is eltünteti, de az anyagot is kíméli, akkor a citrom és a szódabikarbóna páros jelenti a megoldást. Nincs más teendőnk, mint gépi mosás előtt beáztatnunk a problémás ruhadarabokat.

Fehér ruha
Fehér ruha

Ám akármennyire igyekszünk megóvni a kedvenc ruhadarabjainkat, idővel a használat során a legtöbb ruhának a hónalj részében sárga foltok keletkezhetnek. Ezeknek a csúfságok eltüntetésére a citrom és az ecet nyújthat megoldást. jól dörzsöljük át, majd ezt követően öblítsük ki. Amennyiben nem csak a sárgás foltoktól szeretne megszabadulni, de friss illatot is szeretne a ruháinkat, akkor a citrom jelenti a megoldást. Sokkal olcsóbb és bőrbarát megoldásoknak bizonyulnak, hiszen szinte csakis természetes anyagokról beszélünk, melyek nagyon hatásosnak illetve akár még jobb eredményt is biztosíthatnak, mint a boltokban kapható méregdrága fehérítők.