Hogyan növekszik az évelő díszgyertya?

A évelő díszgyertya egy kevés karbantartást igénylő évelő növény. Valójában a neve eredete a görög gauros szóból származik, ami azt jelenti: remek. A pálcavirág és a méhvirág néven is ismert évelő díszgyertya 15 hüvelyk és 4 méter magas lehet, de a legtöbb új fajtát kompaktnak és cserépbarátnak tenyésztik.

[wp_ad_camp_1]

Az évelő díszgyertya növények egyik legjobb tulajdonsága a hosszú virágzási idő, sokkal hosszabb, mint a legtöbb évelő növénynél. A legnehezebb virágzás a nyár elején történik, de számíthat arra, hogy a virágspirágok egész nyáron megismétlődnek az őszi időszakban. Legjobb tavasszal vagy ősszel ültetni őket. Az évelő díszgyertya lombja lándzsa alakú, és fajtától függően gyakran rózsaszínű, krém vagy arany színű lehet. A szálkás virágszárak sok 1 hüvelykes virágot hordoznak, egyenként négy szirommal. A virágok fehérek, rózsaszínűek vagy a kettő kombinációi lehetnek. Az évelő díszgyertya alacsony karbantartást igénylő növény, amely jó választás a kezdő kertészek számára. Több tucat rózsaszínű virággal tarkított hullámzó pálcája nem hagyja abba a virágzást magas hőmérsékleten vagy száraz időben, ha a gyep ropogóssá válik.

A évelő díszgyertya levegős textúrája és formája kedves akcentusú növényekké teszi őket vegyes évelő mellett is. Tömegeket ültethet belőlük a vadvirágos kertbe. Ne feledje, hogy a hosszú gyökér, amely a növényt olyan szárazságtűrővé teszi, szintén megnehezíti a sikeres átültetést, ezért gondosan válassza ki az ültetési helyet. Az Évelő díszgyertya növények felborulhatnak a kertben, és bár a karózás mindig lehetőség, használhat támogató kísérő növényeket, amelyek megakadályozzák a bajokat. Az olyan merev, egyenes virágok, mint a cickafarkfű, az „Autumn Joy” sedum vagy a liatris, hasonló növekedési feltételekkel és virágzási idővel rendelkeznek.