Hogyan mutassuk ki szeretetünket a munkahelyen?

Az erős, stratégiai hálózat kiépítése érdekében ápolnia kell kapcsolatait. Meg kell mutatnia nekik, hogy szereti őket. Ennek legjobb módja, ha rendszeresen értéket kínál a hálózatának.

Ahelyett, hogy azt kérdezi „Hogyan segíthet nekem?” a „Hogyan segíthetünk egymásnak?” gondolkodásmóddal kell megközelíteni a hálózatépítést. Folyamatosan gondolkodnia kell azon, hogyan támogathatja kapcsolatait. De hogyan teheti ezt? Hogyan bizonyítja be, hogy fantasztikus kiegészítője a hálózatuknak? Noha kísértés, hogy visszatérjünk a régi sorhoz: „Hadd tudjam meg, hogyan segíthetek”, ez nem mindig hatékony módja annak, hogy felajánljuk valakinek a támogatását. Miért? Mert ha valaki nem tudja, hogyan segíthet neki, nem fogja megkérdezni. Vagy olyasmit kérnek öntől, amit esetleg nem tud felajánlani. Ehelyett adjon nekik valamit, amelyen együtt dolgozhatnak azzal, hogy konkrétan megfogalmazza, mit tud reálisan felajánlani nekik. Értse meg, mire van szükségük céljaik eléréséhez, majd tegye fel magának a kérdést: „Hogyan segíthetek ennek a személynek a céljai elérésében? Milyen támogatást, erőforrásokat vagy lehetőségeket kínálhatok nekik?”

Álláskeresés közben nagy valószínűséggel sok olyan munkát fog látni, amely egyszerűen nem felel meg Önnek. Ezek azonban tökéletesek lehetnek valaki másnak a hálózatában. Ha lát egy álláslehetőséget, ossza meg valakivel a hálózatában, akire úgy gondolja, hogy jól illeszkedik. Küldhet privát üzenetet a megnyitó linkjével, vagy egyszerűen közzé teheti a megnyitást a LinkedIn -hírcsatornában, hogy az emberek láthassák. Nem keres aktívan munkát? Továbbra is megoszthatja hálózatával a nyitott álláslehetőségeket vagy a remek vállalatokat. Egy cikk vagy videó megosztása nagyszerű módja annak, hogy beszélgetést indítson és/vagy tartsa a kapcsolatot egy ismerőssel. Fontolja meg az adott személy iparágát, érdeklődési körét és különleges projektjeit, majd ossza meg az ön számára releváns dolgokat.