Hogyan magyarázza el, miért hagyott fel egy állást egy interjún?

Emberek milliói mondtak fel 2021-ben. Sokan azonban nem gondolkodtak azon, hogyan magyarázzák el ezt a következő potenciális munkaadójuknak. Ha részese a nagy lemondásnak, és nem tudja, hogyan magyarázza el, miért mondott fel az állásán egy interjú során, kövesse ezeket a tippeket.

Egy interjúban, amikor megkérdezik, miért hagyta el az utolsó munkahelyét, ne mondjon semmi túlzottan negatívat. Ha túl negatív, a munkaerő-felvételi menedzser azt gondolja: „Nos, ha ennyire negatívan viszonyul a legutóbbi munkáltatójához, akkor ha bármilyen problémája van velünk, akkor nálunk is felmond. ” De ugyanakkor nem hazudhat, mert felmondott a munkahelyén. Ha új állást kap, mielőtt felmondana a régiből, az rendben van. A baj akkor jön, ha felmond, és nincs állása. Tehát hogyan magyarázza meg a kilépésre vonatkozó döntését anélkül, hogy negatív legyen vagy a potenciális munkaadókat elriasztaná? A megoldás az, hogy megtanuljuk, hogyan válaszoljunk erre az interjúkérdésre a „Tapasztalat + Tanulás = Növekedés” modell segítségével. Évek óta tanítjuk ezt a stratégiát álláskeresőknek. Ez egy módja annak, hogy objektíven megmagyarázza a tényeket. Mi történt? Mi vezetett a távozási vágyhoz? Magyarázza el, miért hagyta abba, és mit tanult a tapasztalatból, hogy soha többé ne tegye magát ebbe a helyzetbe. A munkaadóknak hallaniuk kell arról, hogy Ön valami értékeset tanult ebből a tapasztalatból. Nagyon pozitív, proaktív pörgetéssel kell foglalkozni.

A magyarázatnak hitelesnek kell lennie. Nem lehet kitalálni az ilyesmit. A munkaerő-felvételi vezetők jól látják ezt. Ez sem lehet túlzottan negatív. Használnia kell az objektív történetmesélési folyamatot, a „Tapasztalat + Tanulás = Növekedés” modellt, hogy hatékonyan magyarázza el helyzetét a munkáltatóknak. Az álláskeresésben előre haladva nagyon fontos tudnia, hogyan magyarázza meg, miért hagyott fel egy állást egy interjú során. Ha nem magyarázza el magát hatékonyan, a munkaadók nem fognak megbízni önben.