Hogyan lehet növelni a mobilotthon biztonságát?

A mobilházak otthoni biztonsági szempontból egyedülálló kihívásokkal rendelkeznek. Általában nem olyan erős szerkezetűek, mint a hagyományos házak, és az ajtók, ablakok és keretek nagyobb valószínűséggel rendelkeznek gyengeségekkel. A mobilház helyének mérete változó, de a nagyobb házak általában kevesebb potenciális nézőt jelentenek a közelben, ha valaki megpróbál betörni az egységbe.

[wp_ad_camp_1]

A mobilházak gazdaságosabbak és költséghatékonyabbak, ami azt jelenti, hogy nincs lehetősége teljes biztonsági rendszer megvásárlására. Van azonban lehetősége arra, hogy biztonságosabbá tegye mobilházát. A mobilházak ajtajait és ablakait néha megterhelheti a hő vagy a víz, és ez megkönnyíti a betörést. Ellenőrizze a ház összes ablakát és ajtaját, és ügyeljen arra, hogy szorosan illeszkedjenek a keretbe. Ellenőrizze magukat a kereteket is, hogy ne legyenek hézagok vagy törések a konstrukcióban. Ha vannak, akkor meg kell javítani vagy kicserélni őket. Ez is segíti a szigetelését, csökkenti a közüzemi számlákat, miközben a készüléket kényelmesebbé teszi rendkívüli meleg vagy hideg idején. A mobilházak ajtajai is üregesek lehetnek, ez olcsóbbá, de kevésbé tartóssá teszi őket. Fektessen be a szilárd külső ajtókba. Ellenőrizze, hogy az ajtók is megfelelően vannak-e rögzítve a zsanérokban. Ha a zsanérok meglazultak vagy kijönnek, az ajtót könnyebb eltávolítani a zsanérokból, megkerülve a zárakat.

Minden csúszó ablakon használjon tipli rudakat. Ezek a rudak segítenek megakadályozni, hogy az ablakok kinyíljanak az egységen kívülről. A mobilház minden külső ajtaját feltétlenül fel kell szerelni holtpontokkal. Sok egység csak az ajtókon található gombzárakat tartalmazza, és ez nem elegendő. A holtpontok megérik a többletköltségeket és a telepítést, összehasonlítva az otthonuk megsértésének költségeivel és a traumával, és a vagyonának ellopásával. Maguk az ajtókereteknek is ezért kell szilárd felépítésűnek lenniük.