Hogyan legyünk urai saját karrierünknek?

Belefáradt abba, hogy más emberektől függ a karrier sikere? Az egyetlen személy, aki felelős a sikeréért, az éppen ön lenne. Ha csapdában érzi magát egy gyűlölt munkahelyen, egy rossz főnök, sértő fizetés vagy bármi más miatt, itt az ideje, hogy átvegye a karriere felett az irányítást. De honnan kell elindulni?

Melyek a legjobb képességei? Milyen teljesítményekre a legbüszkébb? Melyek a legjobb tulajdonságai? Szánjon egy kis időt arra, hogy felsorolja a legjobb készségkészleteket, és hogy miként használja ezeket a készségeket a vállalat értékének növelésére. Gondoljon az összes olyan számszerűsíthető példára, amikor készségei segítettek a korábbi munkaadóknak, és más példákra, amelyek készségkészleteit mindenki más is kiemelte. Ezen információk rendszerezése elősegíti a személyes márka felépítését és annak megszervezését, hogy miként kívánja piacra dobni önmagát üzleti vállalkozásként a munkaadók számára. Ha át akarja venni a karriere tulajdonjogát, abba kell hagynia a reaktivitást, és proaktívnak kell lennie. A reaktív tevékenységek a következőket tartalmazzák, de nem korlátozódnak ezekre: arra vár, hogy a főnök előrelépjen, várja a toborzókat, hogy új lehetőségekkel forduljanak önhöz, vagy arra vár, hogy a munkaadók visszaküldjék önnek az önéletrajzát.

Figyelje meg, hogy mindezen „álláskeresési tevékenységek” a „várakozás” szóval kezdődnek. A várakozás nem hoz eredményt. A cselekvés viszont megteszi. Ehelyett szervezzen egy megbeszélést a főnökével, hogy megvitassa az előléptetési lehetőségeket, vagy összeállítson egy listát azokról a vállalatokról, amelyeken dolgozni szeretne, majd vegye fel a kapcsolatot az adott cég alkalmazottjaival, hogy csatlakozzanak, és talán még interjúkat is készíthet. Az is fontos, hogy amikor jelentkezik állásra, küldje el motivációs levelét és önéletrajzát egy tényleges személyhez. Mindemellett kérhet egy kis segítséget a karrierrel kapcsolatbna a barátoktól is.