Hogyan kezelje a magányt a karrierje során?

Magányosnak érzi magát a munkahelyén? Úgy érzi, hogy egyáltalán nem tartozik a cégéhez, a munkájához vagy a karrierjéhez? A magány a szakmai életünk bármely szakaszában ránk zúdulhat. Amikor megtörténik, gyakran nem tudjuk, hogyan kezeljük ezt az érzést. Normális, ha magányosnak érzi magát a munkahelyén? Normális, hogy besétálunk az irodába és azonnal egyedül érezzük magunkat?

Igen, az. Nincs egyedül azzal, hogy magányosnak érzi magát. A jó hír az, hogy tehet ellene! Megerősödhet a karrierje, és újra érezheti a kapcsolat érzését. A magányt gyakran a kapcsolat hiánya okozza – az emberekkel, önmagunkkal vagy az ön által végzett munkával. Kapcsolat nélkül nem érzi magát boldognak vagy elégedettnek a karrierjében. Íme néhány módszer a magány kezelésére a karrierje során, hogy végre boldogságot és elégedettséget találhasson a szakmai életében. A kapcsolat elengedhetetlen az életünkben. Minden nap kapcsolatba kell lépnünk másokkal, vagy legalábbis kapcsolatban kell éreznünk velük magunkat. Ha nem tesszük, a magány elővehet. És ez az a pillanat, amikor a mentális egészségünk (és a munkahelyi teljesítményünk) valóban elkezd szenvedni.

Karrierje során előfordulhat, hogy nem barátkozik a főnökével vagy a munkatársaival. Rendben van. De kellene egy emberhálózat, egy támogató rendszer, amelyre lehet támaszkodni. Ezek az emberek ismerik az Ön szakmai erősségeit, gyengeségeit és eredményeit. Ismerik a készségeit, azt, hogy milyen típusú munkát szeret végezni, és ismerik azokat az ügyeket, amelyek iránt szenvedélyes. Ez nem a családja. Ez az Ön szakmai hálózata. Az erős szakmai hálózat nem csak a karrier sikeréhez fontos. A szakmai életében is a másokkal való kapcsolat érzését kell átadnia. Emiatt fontos megtanulni a hálózatépítést, még akkor is, ha utálja. Minél több hálózatot épít, annál könnyebb lesz. Forduljon olyan emberekhez, akiket csodál.