Hogyan készüljünk fel az állásinterjú előtti 24 órában?

Az állásinterjúra való felkészülés kritikus jelentőségű az álláskeresési folyamatban elért sikere szempontjából. A felkészülés egyik legfontosabb része a tényleges interjút megelőző 24 óra. Az, hogy hogyan töltötte az elmúlt 24 órát, nagyban befolyásolhatja az interjún nyújtott teljesítményt.

[wp_ad_camp_1]

Ha van még szabadnapja, amelyet a jelenlegi munkahelyén igénybe vehet, és el tudja tölteni anélkül, hogy túl sok zavart okozna, akkor az állásinterjú előtti napot töltse inkább otthon. Ennek az az előnye, hogy ez az egyik módja annak, hogy kiküszöbölje az interjún felmerülő lehetséges stresszt. Időt is szabadít fel, így megteheti az utolsó interjú előkészületeit és ellazulhat. Ezek az állásinterjú két legfontosabb tényezői. Az egyén ütemtervének működésétől függően egyesek az interjújuk előtti napon dolgoznak, hogy kivegyék az interjú napját. Valójában sok embernek a szabadnap kivétele ilyenkor egyáltalán nem lehet opció. Az interjú előtti szabadnap eltöltése nem elengedhetetlen, csak meg kell győződnie arról, hogy elegendő időt szán az utolsó előkészületekre, és így megfelelő lelkiállapotba kerülhet. A munkával és interjúval kapcsolatos összes kutatást már el kell ilyenkor végezni. Az elmúlt 24 órának az információk könnyű áttekintésére kell szolgálnia. Ezenkívül át kell gondolnia az interjún való viselkedést és a gyakori interjúk kérdéseit.

Remélhetőleg az interjú előkészítéseképpen kipróbált egy-két álinterjút. Ha van ideje beilleszteni egy ilyet az előző nap, akkor próbálja meg. Készítsen egy utolsó ellenőrzőlistát azokról a dolgokról, amelyeket tudnia kell az interjú során. Ha bejelöli az összes négyzetet, és jól érzi magát, pihenjen le, és lazítson! Ha olyan szerencséje van, hogy szabadnapja van az állásinterjú előtt, és korán befejezte a felkészülést, valószínűleg van egy kis ideje magára. A könyvolvasás, filmnézés és főzés olyan dolgok, amelyeket az interjút megelőző órákban megtehet, mert nem túlzottan megterhelőek.