Hogyan készítsük fel a rózsákat a télre?

A tél kemény lehet, és a kertészek gyakran a hidegebb hőmérsékleteket tekintik halálos a végítéletnek szeretett növényeik számára. De bár szégyen lehet elveszíteni kertje kincses tagjait, nem kell ezt biztosra vennie. Megfelelő odafigyeléssel sok növényének segíthet a téli viharok átvészelésében.

[wp_ad_camp_1]

Augusztus vége táján hagyja abba a rózsák metszését, hogy megakadályozza a gyengéd új növekedés kialakulását, amely különösen érzékeny lesz a téli károkra, ha a hidegebb időjárás bekövetkezik. Ahelyett, hogy a bokorból kivágná a virágzást, hagyja az évad utolsó virágait a száron, és hagyja, hogy maghüvelyekké váljanak. Ha megengedi növényének a maghüvelyek előállítását, becsapja a rózsabokrot, amikor azt gondolja, hogy ez a szezonra elkészült, és szunnyadni kezd. Az első fagy után alaposan öntözzük meg a rózsabokrok körüli talajt, biztosítva, hogy elegendő vizet használunk néhány centiméter mélységig. Az ok: Amint télen végleg megfagy a föld, a rózsabokornak önmagáról kell gondoskodnia. Ha tél előtt jól áztat, garantálja, hogy alvó téli hónapjaiban képes lesz majd a rózsa oltani saját szomját.

Amikor kertjét és udvarát felkészíti a télre, feltétlenül tisztítsa meg és távolítsa el a rózsabokrok körüli lehullott leveleket, hogy megakadályozza a betegségek és rovarok áttelelését a sebezhető növény közelében. Ha a szóban forgó levelek a takarítás idején egészségesek, akkor komposztálhatja őket, hogy később a talajtakaróban is felhasználják őket. De ha problémája volt a gombával vagy rovarfertőzéssel, akkor a leveleket ártalmatlanítsa, és véglegesen vigye el őket az udvarról. Miután már elmúlt néhány kemény fagyás, csomagoljon 6-12 hüvelyk komposzt talaj-adalékot a növény koronája köré, hogy megvédje a gyökereket és az oltványillesztést (ahol az ön által termesztett rózsafajok egy szívós alaphoz kapcsolódnak).