Hogyan készítsük el a karfiolt?

Ha jön a nyár, akkor az egyben azt is jelenti, hogy itt a karfiolszezon! A legkülönfélébb receptekkel találkozhatunk a szakácskönyvekben és az interneten. De vajon ezek közül melyek azok, amelyek valóban olyan ízletesek is, ahogy leírják őket? A karfiol egy eléggé kényes zöldség, ami az állagát illeti. Könnyen nyers maradhat, vagy túlfőhet. Nehéz elkapni azt az állagot, amikor tökéletes.

[wp_ad_camp_1]

Márpedig egyáltalán nem ízletesek, ha nem tökéletes az állaguk. Néhány jó tanács betartásával azonban nagyon könnyen elérhetjük a megfelelőt. Nagyon bevált recept a karfiolrizs. Ehhez nem kell különösebb erőfeszítés, sem pedig túl sok hozzávaló. Ha valaki ezt választja, akkor biztosan nagyon hamar meglesz az ebédre szánt vitaminokban gazdag, ízletes étel. A metódus pedig nagyon egyszerű: a rózsáira szedett karfiolt meg kell darálnunk egy késes aprítóban, vagy turmixgépben. Vigyázni kell, hogy apró darabokat kapjunk, de ne legyenek túl pürések. Tanácsos, ha egy teflonsütőben picit megpirítjuk az így kapott szemeket. Ezt követően jöhet a fűszerezés: szórhatunk rá szárított petrezselymet, sót és borsot. Mielőtt tálaljuk, öntsünk rá pár csepp citromlevet ízfokozónak. Bármihez fogyasztható rizsköret helyett.

Karfiol
Karfiol

A másik nagyon népszerű étel, ami elkészíthető a karfiolból, az a vegetáriánus steak. Ugyanúgy kell megsütni és fűszerezni, mint a hagyományos, húsból készülteket. Ha őrölt fokhagyma port adunk hozzá, és a végén egy kis citromlevet facsarunk a tetejére, akkor igazi csemegét nyerünk majd. Azok számára, akik nem esznek húst, ez egy nagyon jó hír lehet. A karfiol nemcsak az egyik legízletesebb növény, hanem magas tápanyag tartalmáról is nagyon híres. A legtöbb ember előszeretettel fogyasztja, hiszen alkalmas levesek, körítések, és főételek fő összetevőjeként is.