Hogyan készítse fel otthonát és családját egy vészhelyzetre?

A tűzvészektől az árvizekig, az áramkimaradásoktól a csövek felszakadásáig az élet egy pillanat alatt megváltozhat – és a legjobb, ha felkészülünk mindenre. A vészhelyzetekre való felkészülés, mielőtt azok bekövetkeznének, a legokosabb lépés, amelyet családja biztonságának megóvása érdekében megtehet.

[wp_ad_camp_1]

Hogyan kell felkészülni a vészhelyzetekre? Kezdje azzal, hogy megtudja, mely típusú veszélyek érinthetik leginkább a területét. Miután megtudta, mely vészhelyzetekkel találkozhat a legvalószínűbben, megkezdheti a vészhelyzeti reagálási terv elkészítését, amely foglalkozik a legelterjedtebb aggályokkal. A tervnek meg kell határoznia a menekülési útvonalat otthonából, figyelembe véve, hogy a normál kijáratok blokkolhatók lehetnek. A tervnek két biztonságos helyet is tartalmaznia kell, ahol az összes családtag találkozhat, ha valamennyi időre el kell váljanak egymástól. Válasszon egy találkozóhelyet, amely a közelben van, például egy postaládát a házán kívül. Válasszon másik találkozóhelyet, amely a környékén kívül esik, arra az esetre, ha utcáit elzárnák vagy másképpen járhatatlan lenne.

Győződjön meg arról, hogy telefon vagy mobiltelefon rendelkezésre áll-e sürgősségi használatra. Tanítsa meg a gyerekeket, hogy szükség esetén használják a mobiltelefon segélyhívó funkcióját, hogy hívják a 911-et. A terv nyomtatott példányát tartsa otthonában jól látható helyen, és évente legalább egyszer nézze át az egész családdal. A Belbiztonsági Minisztérium katasztrófa listát készít, amely olyan alapokat tartalmaz, mint a víz, az étel, a gyufák, az elemek, az elemlámpák és az elsősegély-kellékek. Tartalmaznia kell olyan elemeket is, mint vényköteles gyógyszerek, készpénz, fontos dokumentumok másolatai, állateledel és meleg ruházat. Tartsa a készletét könnyen elérhető helyen, és évente nézze át a tartalmát. Érdemes kisebb készleteket is létrehoznia, amelyeket munkahelyén és autójában tarthat.