Hogyan kell megbirkózni azzal, ha munkahelyén előléptették munkatársai fölé?

Most léptették elő? Gratulálunk! Biztosan keményen dolgozott, mindenkinek bizonyított, pozitív kapcsolatokat ápolt munkatársaival (akik közül sokan közeli barátok lettek), és ünnepelni szeretne. De kit hívjon meg erre az ünnepi estére?

Ez bonyolult lehet, mivel a csapat több tagja most önnek tesz jelentést nap mint nap. Támogatóak lesznek? Irigyek? Kényelmetlenül érzi magát mert önt lett az új „főnökük”? Mindegyik jó kérdés. Hogyan lehet könnyedén átállni a munkatársról főnökre, miközben megtartja barátságát? Először kellemetlennek érezheti magát, és ez érthető. Ha úgy érzi, hogy nem nyugtatja meg a helyzet, nagy valószínűséggel a munkatársai/barátai is így érzik. Mivel Ön most hatósági pozícióban van, lehetséges, hogy egy személy, aki kényelmetlenül érzi magát az előléptetés miatt, nem fordulhat közvetlenül Önhöz. Ehelyett előfordulhat, hogy a nyilvánvaló témáról suttognak a háta mögött és kizárják a beszélgetésekből. Fontos ezzel foglalkozni.

Tervezzen egy találkozót azokkal, akik ön alatt dolgoznak. Sokkal jobban fel tudja mérni, hogy a promócióját valóban hogyan érzékelik, ha időt szán arra, hogy egyénileg, nem pedig csoportként lépjen kapcsolatba az emberekkel. Egy csoportban előfordulhat, hogy az emberek nem akarnak kifejezni valamit, ha aggodalmaik vannak az új struktúrával kapcsolatban, vagy nem tesznek fel kérdéseket, amelyeket úgy érznek, hogy alkalmazhatók saját forgatókönyvükre. Tudomásul kell venni, hogy kezdetben a helyzet kellemetlen lehet, és ösztönözze új alkalmazottait aggodalmaik kifejezésére. Kezdetektől a nyílt párbeszéd biztosítása elősegíti a jövőbeli pozitív kommunikáció színpadának megteremtését. Ismerje fel és ismerje el, hogy ez új terület az Ön számára, és előre látja, hogy változás lesz a kapcsolatban. Tudassa velük, hogy elvárásai szerint a váltás produktív és pozitív lesz.