Hogyan javítsuk ki a megrepedt üveget?

A repedt üveg gyakori életünkben, amikor a képkeretek, tükrök, konyhai üvegáruk vagy ajtóüvegek kemény tárgyakkal találkoznak. A rövid repedések gyorsan hosszúkká alakulhatnak, amelyek az egész üvegtárgyat tönkreteszik. De gyorsan és olcsón megjavíthatja az üveget, és megóvhatja magát a teljes cserétől néhány trükkel.

A saját kezű üvegrepedés-javítás célja a repedés megjelenésének minimalizálása, a repedés visszatartása és terjedésének megakadályozása. Az üveg javítása nem teszi a repedést teljesen láthatatlanná minden szögből. Inkább olyan kozmetikai javítás, amely csökkenti a repedés vizuális megjelenését. Bizonyos szögből nézve előfordulhat, hogy a javított repedés nem látható. Más szögből a repedés látható lesz. A kétrészes epoxigyanta és keményítő jó megoldás. Egyik sem fog működni magától. Ki kell permeteznie a két anyagot, és össze kell kevernie őket. Kisebb javításokhoz a legjobb, ha epoxit vásárol egy kéthengeres fecskendőben. Ez a fecskendő szabályozza a gyanta és a keményítő áramlását, hogy azok a megfelelő arányban maradjanak. Akár ragasztja az üveget a helyére, akár különálló üvegdarabokkal dolgozik, nem kell aggódnia a felesleges epoxi miatt. A felesleget a helyén hagyja, és hagyja teljesen megszáradni. Miután az epoxi megszilárdult, borotvapengével vagy késsel vágja le.

A képráma, az ajtóüveg, az ablakok, a tükrök és az üvegcserepek kétrészes epoxi módszerrel javíthatók. A nem melegíthető konyhai üvegeszközöket is gyakran meg lehet javítani. A repedt telefon- vagy táblagépüveg korlátozott mértékben javítható. Bár a repedés látható lesz, a rögzítés megakadályozza az üveg kiesését, és megakadályozza a repedés meghosszabbodását. Ezenkívül simítja a repedést és csökkenti az éles gerinceket. Az ütéses repedések általában akkor javulnak a legjobban, ha legfeljebb 1 hüvelyk átmérőjűek. A hosszú repedések nem lehetnek 12 hüvelyknél nagyobbak. Az üvegjavítás csak egyetlen üvegtáblán működik.