Hogyan helyezzük el a hálószobabútorokat profi módon

Mostanra már tudja, hogy vége annak az időnek, amikor hálószobáját egy összeillő bútorkészlettel díszítette. De hogyan lehet sikeresen feldobni a teret számos darabbal anélkül, hogy kaotikus megjelenést eredményezne? Most a lakberendezők beavatkoznak, hogy megosszák a hálószobában a bútorstílusok keverésének és párosításának csínját-bínját, és felfedjenek néhány kulcsfontosságú tippet, amelyeket észben kell tartani a folyamat során.

Louis Duncan-He tervező a stílusok keverésekor és összeillesztésekor először a holisztikus megközelítést szereti alkalmazni. „Gondoljon a hálószobája általános tervezési stílusára” – javasolja. „Inkább a globális hangulatra vágyik? Lehet, hogy ez egy kicsit bohém? Ha egyszer eldöntötte, használjon olyan textúrákat, amelyek az általános esztétikán belül működnek.” Ha nem biztos abban, hogy milyen típusú darabok támogatják álmai esztétikáját, Duncan-He felmutat néhány példát. „Egy globális hálószobában világosabb és sötétebb faárnyalatok keveredhetnek szoborszerű formák keverékével” – magyarázza. „A bohém hálószobák sok másodlagos tónust használnak érdekes malommunkás részletekkel, valamint folyékonyabb és szeszélyesebb formákkal.” Párosítsa a hasonló árnyalatokat egymással, ha árnyalatcsaládról van szó, és garantáltan nyerni fog. „Ha szereti a monokróm palettát, de szeretne némi érdekességet és gazdagságot hozzáadni, fontolja meg az azonos színű változatok keverését.”

Használjon folyékony vagy dinamikus tapétát az alapszín különböző árnyalataival, majd adjon hozzá fát semleges mosással és más gazdagabb anyagokat, például bársonyt. Nincs abban semmi baj, ha egy adott bútorstílust helyez előtérbe a tervezési sémában. „Ha bizonytalan abban, hogy hol kezdje el, vagy hogyan keverje össze a különböző felületeket, az egyik javaslat az lenne, hogy találja ki, melyikhez vonzódik leginkább, és győződjön meg arról, hogy ezt a bútort mindenképpen használja.”