Hogyan hat a kineziológiai tapasz?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon, hogyan hathat jótékonyan az egészségünkre, ha nincs is benne hatóanyag. Mi most ennek jártunk utána.

[wp_ad_camp_1]

A kineziológiai tapasz főként akkor nyújthat segítséget, ha ízületi és izomfájdalmak jelentkeznek. Ez a tapasz, valójában egy mechanikus tapasz, melyet különböző ízületi, izomfájdalmak, vagy akár ficam és húzódás esetén alkalmazhatunk. A tapasz hatását már nagyon sokan vizsgálták, ugyanis annak ellenére, hogy semmilyen hatóanyagot nem tartalmazz mégis hatásosnak bizonyul. Mindmáig kételkednek abban, hogy egy mechanikus tapasz képes mozgásszervei problémák kezelésére. A kutatás eredményei sem kifejezetten egyhangúak, ám egy biztos, hogy rövidtávú fájdalomcsillapításban és mozgástartomány növelésében igen hasznosnak bizonyulnak. Használhatjuk őket izom és gerincsérülés esetén, nyaki gerincet érintő ostorcsapás sérülése esetén, illetve krónikus hát és váll fájás esetén is hatékonynak bizonyul. A szakorvosok és gyógytornászok véleménye szerint nagyon jó kiegészítő terápiaként a alkalmazható és viszonylag gyorsan kifejti a hatását.

Kineziológiai tapasz
Kineziológiai tapasz

A kineziológiai tapasz számos lehetőségként alkalmazható, mint pl. izomlazítás, vagy éppen annak aktiválására, ödémák, duzzanatok és véraláfutás csökkentésére, fájdalomcsillapításra, korrekcióra vagy éppen beszűkült mozgástartomány növelésére. Azt, hogy milyen gyorsan hat az nagyban függhet attól, hogy éppen milyen kezelésként alkalmazzuk. Amennyiben izomlazításról vagy fájdalomcsökkentésről van szó, akkor a hatása szinte rögtön érezhető. Viszont, ha duzzanatcsökkentéseként alkalmazzuk, akkor az már pár óra alatt érezhető. A tapasz semmilyen hatóanyaggal nem rendelkezik, sokkal inkább abban fejti ki hatását, hogy a bőr alatti szövetekre hat.