Hihetetlen teraszmezők a világon

A rossz talaj, a vízvédelem és a hegyvidéki terepek lehető legjobb kihasználása érdekében a teraszos gazdálkodást a világ különböző kultúrái vezették be. Az építés rendkívül munkaigényes, a terasz lehetővé tette a föld számára, hogy támogassa a civilizáció növekvő növény-, állat- és baromfiszükségletét.

[wp_ad_camp_1]

Az erózió elkerülhető volt, az eső és a lefolyó víz megmaradt, és a fel nem használt domboldal a teraszos mezőgazdaság miatt szántófölddé vált. Ezek a teraszos mezők nemcsak a helyi lakosság számára nélkülözhetetlen javakat nyújtanak, hanem a világ leglátványosabb tájait is bemutatják. Sa Pa egy északnyugati vietnami város, nem messze a kínai határtól. A rizsteraszos mezők, amelyek Vietnam legnépszerűbb turisztikai látványosságai közé tartoznak, Sa Pa város és a Fansipan-hegy közötti Muong Hoa-völgyben találhatók, vastag bambuszerdőkkel hátterében. A helyi hegyvidéki emberek, a Hmong, Giay, Dao, Tay és Giay rizseket és kukoricát termesztenek ezeken a hántolatlan teraszokon, zöldségekkel együtt. Az éghajlat miatt évente csak egy rizstermés hozható létre, ami bőséges alultápláltságot eredményez. Az inkák által épített Pisac még ép terasztereit ma is használják. Ezek a hegyvidéki teraszok 16 különböző művelési szakaszból állnak.

A Pisac-teraszokon katonai fellegvár, templomok és egyéni lakóhelyek voltak, és a Salkantay-hegység közötti Szent Völgyre nyílik kilátás. Ezek a teraszok még két függőhídon csatlakoztak, amelyek alapjai még mindig láthatók. A portói bor otthona, a Douro-völgy Portugália északi részén található, kissé távol Porto városától. A völgy dombjait a folyó partjára meredeken zuhanó szőlőterületek borítják. A völgy látványos, a föld színei egész évben változnak, amikor a szőlő érik. Ősszel a szőlő vöröses és arany színt kap, míg február-márciusban a mandulavirág fehér rózsaszínű árnyalatot ad a régiónak.