Heti egy nap tisztítókúra az egészségünk megőrzésért

Sokan vannak, akik ugyan hallottak róla, de még sosem próbálták ki a tisztítókúrákat, melyek a szervezet méregtelenítésére és pihentetésére szolgál. Mindig előbb egy mini kúrával kezdjünk mielőtt belekezdenénk egy hosszabb folyamatba.

[wp_ad_camp_1]

A szervezetünk minden ki apró figyelmeztetést reagál, így akár az egyetlen napos tisztítókúra is nagyon jótékony hatással lehet a szervezetünkre. Ám nézzük miből is áll egy ilyen nap? Mikor tisztítókúrát végzünk, akkor csakis gyümölcsöt és zöldséget fogyaszthatunk nagy mennyiségű folyadékkal együtt. A szervezet ezeken a napokon extra mennyiségű vitaminhoz jut, ami teljesen felfrissíti és energiával tölti el. Az emésztés folyamata nap mint nap nagy energiát igényel, így azokon a napokon mikor csak zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, akkor a szerveztünk megpihenhet. A nagy mennyiségű zöldség és gyümölcs enyhe hashajtó hatással is bírhat, ám ez cseppet sem baj, hiszen ez által ürülnek ki a szervezetünkből a felszaporodott mérgek.

Tisztítókúra
Tisztítókúra

Amennyiben olyan az alkatunk, hogy hízásra vagyunk hajlamosak, vagy éppen fogyókúrázunk, akkor heti egy nap ajánlott mini tisztítókúra beiktatása. Azokon a napokon, amikor a kúrát tartsuk mondjunk le minden káros szenvedélyünkről, ne dohányozzunk, ne fogyasszunk alkoholt és koffein tartalmú italokat sem. A kúra napjának mindig egy viszonylag nyugalmas napot válaszunk, mikor előre, hogy tudunk saját magunkra és a táplálkozásunkra figyelni. Lényeg, hogy tudjunk pihenni, hogy a testünk az energiát a saját magára fordítsa. Egy kúra alkalmával napi 3 liter víz elfogyasztása az ajánlott. A gyümölcsökből és a zöldségekből tetszés szerint fogyaszthatunk annyiszor ahányszor szeretnénk, hiszen amúgy is az a lénye, hogy minél több vitaminhoz jusson a szervezetünk.