Házipraktikák a fiatal arcbőrért

A hölgyek már az Ókorban is kifejezetten ügyeltek a külsejükre és igencsak érzékenyek voltak a korukra. A ráncok éltüntetése és az arcbőr megszépítése érdekében már a kezdetektől fogva mindent megtettek. Persze, a természetes anyagokból készült különleges készítmények helyét a modernizáció során átvették a sokszor szintetikusan előállított krémek, amelyeket esetenként csillagászati árakon kínálnak a boltokban.

[wp_ad_camp_1]

Az ilyen típusú ránctalanító krémek kapcsán igencsak megoszlanak a vélemények, hiszen vannak, akik esküsznek rá, hogy rendszeres használatuk mellett rengeteget változott a bőrük minősége pozitív irányba, míg mások szerint hosszútávon az ilyen kencékkel többet ártunk az arcunkon lévő érzékeny bőrnek, mint amennyit használnánk. Éppen ezért érdemes fontolóra venni néhány házi praktika kipróbálását. Az egyik ilyen népszerű eszköz például az ananász, amely többek között bőrfeszesítő tulajdonságáról is híres. Mindössze annyi a dolgunk, hogy összeturmixolunk egy szelet gyümölcsöt, a pépet elkenjük az arcukon is így maradunk körülbelül tíz perc erejéig, majd mossuk le. Az ananász levét is felhasználhatjuk az arcunk szépítésére, különösen akkor, ha a levet körkörös mozdulatokkal belemasszírozzuk a bőrünkbe. Méltán híres szépítő képességéről a banánmaszk is.

Fiatal arcbőr
Fiatal arcbőr

Ha a banán segítségével akarunk szépülni, akkor csupán annyi a dolgunk, hogy pépet készítünk a banánból, amelyet felkenünk az arcunkra, hagyjuk, hogy fél óráig álljon rajta, majd lemossuk, de nem töröljük meg, hanem hagyjuk, hogy magától megszáradjon. Egy másik pakolás, amit akár napi rendszerességgel is alkalmazhatunk nem más, mint az aloe vera gél. Préseljük ki a növény levét a leveléből, majd a 15 percnyi hatóidő után távolítsuk el víz segítségével. A ráncok ellen tehát számos természetes módon is fel lehet venni a harcot. Az egyik gyakran használt kellék még ránctalanítás terén nem más, mint a méz, amelyet sok egyéb dologgal is kombinálhatunk a minél jobb eredmény elérése érdekében.