Házi módszerek a fáradság ellen

Az őszi-téli időszakban bizonyára Ön is tapasztalta már, hogy sokkal fáradékonyabb, mint a tavasszal, vagy nyáron. Ahhoz, hogy télen is ugyanolyan lendülettel vegye a fárasztó napokat, bemutatunk pár trükköt.

[wp_ad_camp_1]

Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne hagyjuk, hogy a fáradság eluralkodjon rajtunk, melyhez nagyban hozzájárul a táplálkozási szokásaink, illetve a testmozgás hiánya. Annak érdekében, hogy egész nap fittek tudjunk maradni, fontos, hogy indítjuk a napot. Akármennyire is pörgősen indul a nap, a reggelire mindig szakítsuk egy kis időt. Az mellett, hogy nem szabad elhanyagolni a reggelit, az is fontos, hogy mit fogyasztunk a nap első étkezésére. A legjobb, ha fehérjében és szénhidrátban gazdag ételeket fogyasztunk, mint pl. rozskenyér, tojás, sonka vagy dzsem. Illetve mellé fogyaszthatunk tejet vagy 100%-os gyümölcsléét. A második tippünk, hogy annak ellenére, hogy hűvösebb az idő ne feledkezzünk meg a megfelelő folyadék mennyiség pótlásáról. A napi 1-1,5 liter kifejezetten ajánlott.

Fáradtság
Fáradtság

Az idegrendszerek működéséhez nélkülözhetetlen B6, B12, magnézium, réz, jód, vas, D és C-vitamin. Továbbá ezek a vitaminok számos betegség megelőzése érdekében lehetnek hasznosak. Fontos a vegyes táplálkozás, ugyanis az fedezi a napi vitamin szükségletünket. Ám téli időben szegényesebb a zöldség és gyümölcs kínálat, így érdemes vitaminkomplexumokat szedni. Továbbá nagyon fontos szerepet játszik a mozgás az életünkben. Amennyiben arra nehezen tudjuk rávenni magunkat, hogy egy nehéz munkanap után elmenjünk edzeni, vagy futni, akkor érdemes úgy alakítani a munkába menetelt vagy a haza utat, ha van arra lehetőség, hogy gyalog illetve bringával tegyük meg. Ám az aktív pihenés mellett fontos a lazítás is. Amikor tehetjük, vagy van rá módunk, akkor menjünk el gyógyfürdőbe vagy szaunába.