Hatékony hőszigetelés az esztétikum jegyében

A hőszigetelt homlokzatokon a már hagyományosnak mondható vödrös vakolatokat alkalmazták sok esetben. Az egyedi megjelenés márpedig a házak esetében is számít. A Baumit éppen ezért azon dolgozik, hogy megteremtse annak a lehetőségét, hogy az épületek izgalmas felületet kapjanak, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább vonzó hőszigetelési megoldást.

[wp_ad_camp_1]

Ma már számos hőszigetelő megoldás közül lehet válogatni, se szeri-se száma a lehetőségeknek ezen a téren. Egy viszont biztos, mégpedig az, hogy bármilyen is legyen az éppen aktuális energetikai előírásoknak megfelelő falszerkezet, az esetek túlnyomó többségében erre befejező rétegként színes vakolat kerül. Szinte minden egyes építőanyag esetében végigkövethető a fejlődés, az újszerű megoldások, az innovációk sora. A befejező rétegekkel sem nincs ez másként. A zsákos vakolatokat  felváltották a színes, vékonyan felhordható vödrös vakolatok. Ez a típus sokkal könnyebb és gyorsabb kivitelezést kínált.

Hőszigetelés
Hőszigetelés

A Baumit legújabb vakolatcsaládja már számtalan felületi megjelenés kialakítására nyújt lehetőséget az érdeklődők számára. Alkalmazása által készíthetünk betonhatású, nyomott, átfésült, de szivacsolt vagy más egyedi felületet is. Ezeket a különféle struktúrákat kombinálva a színekkel, egészen új dimenziók nyílnak a homlokzati hőszigetelő rendszerek kialakításának terén. A termék segítségével akár fa- vagy mészkőburkolat hatás is elérhető. A költségesebb szerelt burkolat tehát végre kiváltható jóval egyszerűbben kivitelezhető megoldásra.

Ha Ön is tervezi a felújítást, ha még nyáron akar cselekedni, hogy télen aztán kevesebb legyen a számlája, akkor érdemes alaposabban is megismernie a fent említett terméket. Már csak azt kell kitalálnia, hogy milyen felületet és látna szívesen otthonán.