Hasznos tippek, amelyekkel pénzt takaríthat meg otthona bővítésének során

Nagyobb fürdőszobáról álmodik? Mi lenne, ha végre megkapná azt a tágas otthoni iroda teret vagy étkezőt, amelyre mindig is vágyott? Ha elgondolkodott a bővítésen érdemes néhány hasznos tippet figyelembe vennie.

Az otthona bővítése mindenképpen okot ad az ünneplésre – vagyis ha marad utána pénz tisztességes pezsgő vásárlásához. Mert mint minden az életben, a kiterjesztés is pénzbe kerül – és a sajátosságaitól függően elég sokba is kerülhet. Mindig vannak sarkok, amelyeket le kell vágni, és ha ügyes, akkor meglehetősen hatalmas terek készíthetők anélkül, hogy kompromisszumok lennének a végeredmény minőségében. Tehát, hogy életben tartsuk ezt a bővítés álmot, lássuk, hogyan spórolhatunk meg néhány aprópénzt és hogyan tarthatjuk kézben a költségvetést ezekkel a barkácsbővítő ötletekkel. A legolcsóbb egy téglalap alakú vagy négyzet alakú bővítés. A még több költség megtakarítása érdekében kerülje a megrendelésre készülő termékeket; inkább olyan anyagokat válasszon, amelyek könnyen hozzáférhetőek és könnyen használhatók (például beton az aljzathoz és a falakhoz; tégla, vakolat vagy fa burkolat; és puhafa fa tetőszerkezet).

Ha lehetséges, ne építsen fák és csatornák közelében, mivel a bonyolult alapozás szintén befolyásolhatja ezeket a költségeket. A munkaerő költségek a tipikus kiterjesztés ráfordításainak körülbelül 50-65%-át teszik ki, ami nagy megtakarítást jelent, ha a munka egy részét saját maga tudja elvégezni. A legegyszerűbben feladatok: a díszítés és a tereprendezés, konyhai és fürdőszobai díszítések és eszközök felszerelése, csempézés, valamint a szegélylécek rögzítése. Az építtető hozzávetőlegesen 15-25%-kal növeli a projekt irányításának teljes munka- és anyagköltségét – ez csökkenthető, ha maga vállalná az építési vállalkozó felelősségét. És végezetül, válassza ki a megfelelő szakembert. Egyszerű, olcsó építkezéshez keressen egy építészt, építészmérnököt, bérelt földmérőt vagy építőmérnököt, aki tervezési és Építési Szabályzat-alaprajzokat készít rögzített áron.