Hasznos tanácsok a gyerekkel való utazásról

Ha gyerekeiddel szeretnél nyaralni, már jó előre át kell gondolnod, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket el kell vinned a nyári üdülésre. Készíts egy listát és ügyelj arra, hogy semmi se maradjon ki.

[wp_ad_camp_1]

Célszerű a gyerek vagy gyerekek számára minden napra egy garnitúra ruhát csomagolni, pizsamát, hűvösebb napokra meleg ruhákat, cipőt, szandált, szalma vagy vászonkalapot, napszúrás ellen. A tisztasági csomag se maradjon otthon. Ha csecsemőről van szó, akkor nagyon fontos, hogy a bőröndben ott legyen a pelenka, törlőkendő, hintőpor, sampon, törölköző, fertőtlenítő gél. Ha tápszeres a kisbaba, akkor feltétlenül vigyél elegendő tápszert, mert előfordulhat, hogy a nyaralóhelyen nem tudod beszerezni, mert nincs. Nagyobb utazás előtt ajánlott megérdeklődni, hogy a kisbaba számara milyen úti okmányok kellenek. Az egész család részére kiváltható az ingyenes európai betegbiztosítás de fontos, hogy időben tedd meg. Ne hagyd otthon a hasmenés elleni gyógyszert, sem a láz és fájdalomcsillapítót.

Utazás gyerekekkel
Utazás gyerekekkel

Utazási alkalmatosságként választhatod a saját autódat, repülőt, akár a vonatot, de mindenekelőtt vedd figyelembe, hogy gyerekeidnek melyik az előnyösebb. Az autóval való utazáskor ellenőrizd a gumiabroncsokat, lámpákat, fékeket, olajszintet, de a legbiztonságosabb, ha szervizben ellenőrizteted mindezeket. Ha hosszabb távolságot teszel, meg akkor állj meg 2-3 óránként, nem csak a baba érdeke, hanem a tiéd is, megmozgathatod lábaidat, ihatsz egy üdítőt vagy akár ehetsz is. Indulás előtt pakolj be minél több folyadékot, mert nem lehet tudni, hogy az utazás alatt mi történik: dugóba kerülhetsz, lerobbanhat az autód, vagy elnézheted az útvonalat. Ha úgy gondolod, hogy repülővel hamarabb odaérsz és kényelmesebben utazol, akkor egyeztess a légitársasággal, hogy melyek azok a dolgok amelyeket felvihetsz az utastérbe a babának. Mindegy, hogy mivel utaztok, a gyerek számára vigyél játékot, könyvet, amivel az út során lekötheted a figyelmét.