Hasznos egészségügyi tippek, hogy a legjobban érezze magát egész nyáron

Nem lenne jó, ha a legjobban érezné magát a meleg időjárás ellenére? Felejtse el a bonyolult étrendeket és edzéseket – ezekkel a gyors egészségügyi tippekkel könnyű gyorsan elősegíteni az előnyöket.

Nem kell birkákat számolnia abban a reményben, hogy elaludjon. Japán tudósok szerint 50 százalékkal gyorsabban elalszunk, ha előmelegített szemmaszkot használunk lefekvés előtt. A szem körüli melegedő bőr elvezeti a hőt, ami álmosság jeleket küld az agyának. Annak érdekében, hogy hosszú órákat töltsön az edzőteremben, kihasználhatja a testmozgás szívvel járó előnyeit. Egyszerűen vegye fel egy kicsit a tempót, amikor ügyintézésbe kezd. A Journal of the American Heart Association folyóiratban végzett tanulmány megállapította, hogy a nap folyamán itt-ott néhány perc közepes intenzitású tevékenység ugyanolyan hatékonyan kivédi a szívbetegségeket, mint a hosszú edzés. Amikor a stressz megugrik – mondjuk egy túlterhelt tennivalók listájából kifolyólag -, nincs szüksége egészségügyi tippekre, amelyek hosszú meditációt vagy mély, lassú légzést ajánlanak a nyugalom helyrehozására. Ehelyett feküdjön vissza egy kényelmes helyre csukott szemmel, és 10 percen belül közel 40 százalékkal békésebbnek érzi magát.

A kalóriák nyomon követésének egyszerű módja itt van: minden étkezés előtt egyszerűen készítsen az okostelefonjával egy képet a tányérjáról és kísérje figyelemmel a kalóriabevitelt. A Stanford tudósai szerint az ilyen étkezést követő emberek 75 százaléka lefogy. És az eredmények lenyűgözőek: Az Obesity Research & Clinical Practice című tanulmány azt mutatja, hogy az étkezési nyomkövetők három hónap alatt átlagosan 2 BMI-pontot dobtak le, ami csaknem 7 kilogrammnak felel meg. Az elfogyasztott dolgok feljegyzése tudatossá teszi a táplálékfelvételt, ezért csökkenti a kilókat is.