Használati tárgyak, melyeken megtelepednek a baktériumok

Bizonyára mindenki tudja, hogy a körülöttünk lévő dolgok többsége tele van baktériumokkal, így könnyen és egyszerűen megfertőzhetik az emberi szervezetet. Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy a lakásunkban, munkahelyünkön, vagy inkább útközben vagyunk leginkább olyan tárgyakkal körülvéve, amelyeken baktériumok milliói telepedtek meg.

[wp_ad_camp_1]

A Zewa laboratórium szakemberei készítettek egy vizsgálatot, hogy kideríthessék, melyek azok a használati tárgyak, amelyeken a legtöbb baktérium található. Elmondható, hogy a mindennap használt tárgyakon olyan baktériumok találhatóak meg, amelyek az emberi bőr felszínéről, a levegőből, vagy a porból származnak. Fontos rendszeresen és alaposan kezet mosni, mert ezzel nagymértékben megakadályozhatja a baktériumok tovább terjedését. Veszélyesek, azok a használati eszközök, amelyek hosszabb ideig nedvesek maradnak, mert a nedvesség következtében a mikróbák szaporodása felgyorsul. Különösen oda kell figyelni a konyharuha, mosogatószivacs rendszeres kicserélésére, mert ezek lakhelyet adnak a fertőző baktériumoknak.

A baktériumok rövid idő alatt letelepednek a törölközőn, fülhallgatón, bevásárlókosáron, kulcsokon, számítógép billentyűzetén és egerén, kapaszkodón, valamint a telefonokon. A felsorolt tárgyak használata során óvatosnak kell lenni, de kézmosással megakadályozhatja, hogy az egészégére a baktériumok kifejthessék hatásukat. Tudni kell, hogy a mindennapok során szinte minden helyen baktériumokkal érintkezünk, és sajnos nem minden esetben van lehetőség a kézmosásra. Érdemes mindig kéztörlővel útra indulni, hogy bármikor, bárhol könnyedén fertőtleníthesse a kezét, ezzel csökkentve a fertőzés kialakulásának esélyét.