Hajmaszkok az egészséges kinézetű hajért

A nők nagyon sok terméket kipróbálnak hajukon, hogy az olyan legyen, mint a reklámokban. Mindenki álma a hosszú, fényes, szálkásodás- és törésmentes haj, amely valóban majd kicsattan az élettől és egészségtől. Ehhez az egyszerű hajsamponok használata nem elégséges. De persze az üzletek polcain megtalálhatók a különböző hajbalzsamok, pakolások, hajmaszkok, olajok és sprayek is.

[wp_ad_camp_1]

A legjobb hajmaszk megtalálása nem egyszerű feladat. Ugyanis ahogy fentebb is olvasható, számos elvárás támasztható egy hajmaszkkal szemben. Persze nagyon sok termék közül választhatjuk ki a hajunk típusának, tulajdonságainak megfelelőt. Fontos azonban tudni, hogy házilag, a saját konyhája segítségével is mindenki nagyszerű hajpakolásokat készíthet magának. Nagyon egyszerű, mégis hatékony hajpuhító például az olívaolaj. Valamennyit hajmosás előtt felmelegítve szét kell oszlatni a hajon, majd lemosni. Persze ettől összetettebb hajmaszkokkal is táplálhatjuk a hajunkat. Egészségesen tarthatjuk például a fejbőrünket és annak olajtermelését egy banános hajpakolás segítségével. Itt az érett banánt mézzel és kókuszolajjal kell keverni.

A kókuszolaj használható olívaolajjal keverve is, ha regenerálni szeretnénk a hajunkat. Ezt a keveréket ugyanúgy hajmosás előtt kell alkalmazni. Eléggé ismert hajpakolás a tojásos hajmaszk. Ebben az esetben a tojást szintén olívaolajjal, tejjel és citromlével kell keverni, hogy megkapjuk a kiválóan tápláló és hidratáló pakolást. Zsírosodó hajra kiváló az eperpakolás, melynél az epret kókuszsírral és mézzel kell elegyíteni a tökéletes hatás érdekében. Fontos tehát tudnunk, hogy nemcsak a boltban kapható hajpakolásokkal érhetünk el jó eredményt a hajápolás tekintetében. A házi szerek pedig sok esetben a pénztárcánk számára is jobbat tesznek. Ráadásul biztosak lehetünk abban, hogy semmilyen mesterséges anyag nem éri majd így a hajunkat és a fejbőrünket.