Ha ülőmunkát végzünk…

A régi időkben nem volt kérdés, hogy valaki fizikai, vagy ülőmunkát végez. Ma már azonban teljesen más a helyzet. Az embereknek több mint fele végzi ülve a munkáját, és ez abból áll, hogy napi (minimum) nyolc órát kénytelenek az asztal mellett ülni.

[wp_ad_camp_1]

Fontos, hogy ilyenkor mindent elkövessen az ember annak érdekében, hogy ez a dolog ne hasson ki negatívan a mindennapi életére és a jövőbeli fizikai állapotára sem.

Az ülőmunka a legtöbb embernek jobban megfelel, mint a fizikai, mert kényelmesebb, azonban ennek az a hátránya, hogy sajnos nagyon könnyen tönkremegy a hátuk, és visszeres lesz a lábuk. Hogy ez ne történhessen meg, tanácsos, hogyha mindent elkövetünk annak érdekében, hogy fenntartsuk fizikumunk jólétét. Ennek a legalapvetőbb módja, hogyha bevezetjük magunknak azt a szabályt, hogy minden órában felállunk az asztal mellől, és sétálunk egy kicsit, kinyújtjuk a lábainkat, és megmozgatjuk a hátizmainkat is. Egy idő után hatékony gyakorlatokat is kitalálhatunk magunknak erre, amelyek beválnak, és amelyeknek az elvégzése nem telik olyan sok időbe, hogy kiessünk a munkavégzés üteméből.

Ülőmunka
Ülőmunka

A hátfájási panaszok nagyon gyakoriak az olyanok körében, akik ülőmunkát végeznek. Az is sokat segíthet az ilyen kellemetlen helyzetekben, hogyha az ember hétvégenként eljár gyógytornára, valamint masszíroztatni annak érdekében, hogy az izmai egy kicsit kilazuljanak és jó kondiban maradhasson. Súlyosabb esetben szükség lehet a fizioterápia elvégzésére is. Fontos, hogy ezeket a dolgokat ne csak ideiglenesen végezzük, szóval ne csak addig, amíg a panaszaink tartanak, hanem folyamatosan, egész idő alatt, amíg ülőmunkát végzünk. Az idősebb énünk megköszöni majd nekünk ezt az erőfeszítést, és a jelenben is sokkal jobban fogjuk érezni magunkat majd tőle…