Ha nyaralás, akkor irány Olaszország!

Olaszország kedvelt nyaralási úti cél a hazai turisták körében, hiszen csodálatos tengerparttal és számtalan látnivalóval kecsegtet. Az Adria középső részén számos gyönyörű szép üdülőhely várja a nyaralni vágyókat. A legnépszerűbbek ezek között Veneto, Emilia Romagna és Marche tartományokban helyezkednek el. Persze, ha már az olasz tengerparti nyaralást választottuk, akkor érdemes felkeresi az olyan nagyvárosokat is, mint Velence, Ravenna és San Marino. A következőkben bemutatunk három remek üdülőhelyet, melyet érdemes felkeresni.

[wp_ad_camp_1]

Rosolina Mare: A város hatalmas píneafenyőkkel övezett területen fekszik, igazán idilli, nyugodt környezetben. A családokat különösen kedvező feltételek várják, hiszen a homokos, nagyjából 9 km hosszú sekély tengerparton gyermekeik nyugodtan fürödhetnek, nem kell fulladás veszélytől tartani. A család többi tagja számos sport- és szórakozási lehetőség közül válogathat.

Rosolina Mare
Rosolina Mare

Albarella: Egy teljesen egyedi, magánkézben lévő üdülőszigetről van szó, ami kb. 500 hektáros területen helyezkedik el a csodálatos Velencei-öbölben. A sziget keleti részén egy 2,5 km hosszú, sekély, homokos tengerpart várja a nyaralókat számos kulturális, sportolási és szórakozási lehetőséggel egyetemben.

Lido di Spina/Lido degli Estensi/Lido degli Scacchi: A méltán híres és valóban csodálatos Comacchio környékén több remek tengerparti üdülőhely is található. Ezek egyike Lido di Spina, amely békés környezetben fekszik nagyrészt villákból és apartmanházakból álló üdülőhellyel várja a látogatókat, ahol kellemesen töltheti el nyári szabadságát az egész család. Az 50-150 m széles, homokos part kimondottan ideális a gyermekkel érkező családok számára. Emellett egyaránt kiváló szórakozási és bevásárlási lehetőséget biztosít a kb. 2 km-re lévő Lido degli Estensi.