Ha hideg tél elől még hidegebbre mennél, irány Moszkva!

Érdemes tudni, hogy az elmúlt év októbertől már fapados repülővel is megközelíthető Moszkva, ami által igazán olcsón elérhető a hihetetlen ütemben változó orosz főváros. Moszkva az a város, amit sokan vagy nagyon szeretnek vagy egyenesen utálnak. Egyszerre magával ragadó és csillogó, ugyanakkor szürke, szegény és gazdag, és még sorolhatnánk az ellentéteket.

[wp_ad_camp_1]

Moszkvában az épületek sokszínűsége tárulkozik a látogatók elé. Minden épület tulajdonképpen egy-egy kor lenyomata. Ezek legtöbbjét szépen felújították. A régi épületek mellé vagy azok mögé mára már csupa új, üveg felhőkarcolót építettek, és az építkezés még ma is folyik. Az új városrész neve, melyet érdemes felkeresni, Moscow City. Az új részre jellemzőek a különböző fényjátékok, így ez a negyed az ifjúság leginkább kedvelt helye.

Moszkvában természetesen találkozhatunk az 50-es évek emlékeivel is, mint a Lenin szobrok, valamint a nép egyszerű fiait ábrázoló szobrok, mint a kolhozparasztot, hős anyát, katonákat ábrázoló szobrok és domborművek. Sok helyen még ma is látható a vörös csillag és sarló-kalapács.

Moszkva télen
Moszkva télen

A városnézést a legtöbb turista a Vörös térrel kezdi, bár azt tudni kell, hogy mostanában az egész teret lezárták. A szocsi olimpia miatt felhúztak egy hatalmas tribünt, ahol nagy kivetítőkön követhetőek az események. Nem kell azonban elkeseredni, hiszen még így is megmarad a mesébe illő Vaszilij Blazsennij székesegyház, vagy a Kreml fényképezése, a 600 évnél is idősebb templom-együttes, ami a világörökség részét képezi.

Ha már Moszkvában jársz és minden számodra érdekes helyet és teret bejártál, akkor nagy valószínűséggel jól ki is fáradtál, tehát jöhet egy kiadós lakoma. Ha az orosz ízekre vagy kíváncsi, akkor egyél ott, ahol a helyiek! A valódi orosz fogásokat kínáló éttermeket nem túl drágák, és belekóstolhatsz az igazi orosz ízekbe.