Gyors és természetes gyógymód a legkínosabb emésztési problémákra is

A napsütés, a madarak csiripelése, mindenkit a szabadba csábit és élvezni annak minden percét. Nagyszerű hír, ha az emésztési tünetek visszatartják a meleg időjárás miatti szórakozástól, ezek a tudomány által bizonyított gyógymódok segíthetnek minden egyes napnak a tünetek nélküli élvezetében!

Olyan nagyszerű útnak indulni, hogy újra meglátogathassuk szeretteinket, de nem annyira nagyszerű azok számára, akiknél a rosszullét előjön egy-egy autós utazás során. A mozgásbetegség 60 másodperc alatt történő enyhítése érdekében lassan szippantson egy frissen meghámozott narancsból vagy mandarinból. A Stanfordi Egyetem kutatói szerint a citrusfélékben található aromás olajok megnyugtatják az agy hányingerközpontját, ráadásul aktiválják a vagus ideget, ami segíti a gyomorizmok megfelelő összehúzódását, így az ételek gyorsan át tudnak haladni anélkül, hogy ezt a „kavargó” érzést okoznák. A téli nehéz ételektől háromszorosára nő a gyomorégés kockázata. Ilyenkor lélegezzen be öt másodpercig, majd lélegezzen ki újabb öt másodpercig. A nyugodt légzés aktiválja a rekeszizmát, amely megakadályozza a gyomorsav feljutását a nyelőcsőbe. Ez 10 perc alatt akár 78 százalékkal is csökkenti a gyomorégést!

Gátat akar vetni a kényelmetlen gázoknak és görcsöknek? Próbálja ki az édesköménymagot, egy fél kiskanál már hatásos lehet. A BioMed Research International tanulmánya szerint akár 20 perc alatt is csökkenthető a belső gázok és a görcsök. A tanulmány társszerzője, Vainav Patel, Ph.D. szerint az édeskömény vegyületek kikapcsolják a gázképző enzimeket. Akár 40 százalékunk is székrekedést érezhet, amikor tavasszal megváltozik a napi rutinjuk. De a Minnesotai Egyetem tudósai szerint a cukormentes gumi rágása 10 perccel lefekvés előtt reggelre javítja a rendszerességet. A cukormentes gumiban található szorbitol gyengéd hashajtó.