Gyógyszerekkel a pszichés betegségek ellen

Ha valaki nagy nehezen végre elhatározza, hogy helyrerakja önmagát és az életét sok évnyi hangulatzavarban való szenvedés után, még akkor is, ha ez csak szakemberek bevonásával lehetséges, akkor az illető sok esetben a pszichiátertől valamilyen gyógyszert is kap. Ezek a „dili-bogyók” segítenek helyrehozni az agyban történő kémiai folyamatokat, hogy a fejükben és a lelkünkben ismét egyensúly legyen.

[wp_ad_camp_1]

A gyógyszeres kezelések azonban igencsak megosztóak, sokan kifejezetten ellenzik, míg mások elengedhetetlennek tartják a hatékony és tartós gyógyulás érdekében! Az enyhe depresszió kezdetén az emberek általában nem rohannak egyből orvoshoz, eleinte ugyanis kipróbálnak maguk néhány módszert. Az ilyen módszerek terén igencsak széles skáláról beszélhetünk, hiszen, míg egyesek olyan ártalmatlan dolgokhoz nyúlnak, mint mondjuk egy orbáncfű kivonatot tartalmazó, természetes alapanyagú gyógyszer vagy napi két csésze citromfű tea, addig mások sajnos tovább súlyosbítják a helyzetüket azzal, hogy a hangulatzavaraik mellé egy, vagy akár több függőséget is begyűjtenek. Az örökké szorongó egyének például gyakran nyúlnak pohár után, de a kábítószerezés sem ritka a köreikben.

Gyógyszerek
Gyógyszerek

A kellemetlen, mindennapokra kiható érzést igyekszenek oldani vagy legalább csökkenteni valamilyen módon, azonban ezek a megoldások nemhogy a gyógyulást nem segítik elő, hanem ezek következtében a beteg sokkal gyorsabban fog lefelé haladni a lejtőn. Ha tehát valamilyen mentális vagy lelki probléma jeleit észleljük magunkon, akkor mindenképp forduljunk szakemberhez! A beszélgetés már önmagában is sokat könnyíthet a lelkünkön, a hozzáértő orvos által felírt gyógyszer szedésére ugyan senki sem kényszeríthet minket, azonban vannak olyan esetek, amikor a megfelelő bogyó igenis sokat segíthet rövidtávon, például hogy átvészeljünk egy olyan időszakot, amikor esetleg veszélyesek lehetünk saját magunkra nézve. A gyógyszerszedés hosszútávon való folytatása csak nagyon indokolt esetben javasolt, hiszen a gyógyszerek is könnyedén okozhatnak függőséget, éppen ezért érdemes csínján bánni velük!