Gyermekszépségversenyek – Nem az ördögtől valók!

Mióta az egyik csatornán volt egy sorozat az amerikai gyermekszépségversenyekről, azóta sokan gondolják úgy, hogy a gyermekszépségversenyek egytől-egyig ilyenek.

[wp_ad_camp_1]

Gyermekszépségversenyek teljesen mások tudnak lenni, különösen, ha más kontinensen kerülnek megrendezésre. Az amerikai szépségversenyek teljesen mások, mint az európaiak. Az egyik ismert műsor az amerikai szépségversenyeket mutatja be, ahol engedélyezett a kisgyerekek úgy mond felnőttessé alakítása. Vagyis a gyerekekre lehet póthajat rakni, hatalmas hajcsodákat készíteni nekik, műszempillát rakni rájuk, magassarkú cipőt és giccses, szűk ruhát adni rájuk. Európában ez nem jellemző, a hazai versenyeken pedig kifejezetten tilos a gyerekeket sminkelni vagy feltűnő, hajkoronát csinálni nekik, mivel a hazai szépségversenyeken a természetes szépséget preferálják. A szépségversenyekre nem lehet csak úgy besétálni, hanem ügynökségen keresztül kell jelentkezni. A szépségverseny előtt fotózásra kerül sor, ami azért is szerencsés, mert itt eldől, hogy a gyermek, hogy viseli, ha ő van középpontban, mennyire feszeng idegenek előtt.

Gyermekszépségverseny
Gyermekszépségverseny

A hazai szépségversenyeket nem egy feszült megmérettetéshez, sokkal inkább egy vidám gyerekrendezvényhez tudnánk hasonlítani. A kicsiket a szülők kísérik fel a színpadra, ahol kérdésekre kell válaszolni. Például, hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz, vagy mi a kedvenc játéka. A szünetben pedig bohóc vagy akrobaták szórakoztatják a gyerekeket és szülőket egyaránt. A szépségversenyek, ahogy a reklámfotózások is mindig hétvégére esnek, mivel a szervezők tekintettel vannak arra, hogy a gyerekeknek iskolába vagy óvodába kell járniuk. A szépségversenyek tehát egyáltalán nem olyan rosszak, mint azt sokan gondolják.