Gyermekholmik: miből érdemes drágát venni?

Egy gyermek érkezése mindig hatalmas dolog és bizony ilyenkor a szülők néha hajlamosak túlzásokba esni a vásárlásokat illetően. Főképp igaz ez az első gyerkőcnél, hisz a második-harmadik testvér esetében már ott van mögöttünk a tapasztalat, hogy mi az, ami tényleg hasznos és mi az, amit biztosan nem vennénk meg, ha újrakezdhetnénk.

Az, hogy mindent megveszünk, ami csak egy kicsit is jó ötletnek tűnik – papíron – az azonban csak az egyik hiba, amit ilyenkor sokan elkövetnek. Sokkal érdekesebb kérdés, hogy mik azok a holmik, amelyekből valóban megéri drágán prémium minőséget venni és mi az, amiből teljesen felesleges, mert ár-érték arányban nem kifizetődő a sokszorosát kifizetni érte. Nos, erre persze nincsen egyetemesen alkalmazható szabály, ám a tapasztalat sokat segít. Ez alapján nyugodtan kijelenthető, hogy azoknál a dolgoknál, amik nagy igénybevételnek lesznek kitéve, nem igazán érdemes spórolni. A legjobb példa erre a babakocsi. Ha csak egyetlen gyermek használja, az akkor is azt jelenti, hogy 3-4 évig gyakorlatilag napi szinten munkába lesz foga, és ezt sajnos nem mindegyik típus viseli hibamentesen.

Nagyon hamar nyikorgó kerekek, recsegő illesztések és rosszabb esetben nem megfelelően működő funkciók várják majd a szülőt, akinek még úgy is épp elég nehéz dolga lenne, ha minden hibamentesen működne. Ennél fogva, ha megtehetjük, nyugodtan vegyünk prémium babakocsit, nem fogjuk megbánni. Főképp igaz ez, ha már alapból tervezünk kistestvért a jövőben. Ugyancsak érdemes drágábbat – ezáltal minőségibbet – venni a bababútorokból. A kiságy és a pelenkázó hosszú ideig használatban lesz, és fontos, hogy a megbízhatóság tekintetében ne legyenek kétségeink. Ruhákból azonban csak egy-egy – ünneplős – darabot érdemes nagyon drágán megvenni, hisz a kicsi villámgyorsan kinő mindent az első években. Amire azonban semmiképp se sajnáljuk a pénzt, azok a különböző kozmetikumok. Krém, tusfürdő, gyógykenőcsök: ezekből mindig válasszuk a száz százalékig bababarát, vegyszermentes magas minőséget, hisz a picik bőre rendkívül érzékeny.