Görögország régen és ma

Görögországot gyakran emlegetik úgy, mint a nyugati civilizáció bölcsője. Annak ellenére, hogy egyáltalán nem Európa nyugati részén fekszik, gyakran az egyetlen nyugat-európai országként emlegetik. Az ókortól kezdve nagyon sok változáson ment keresztül az ország.

[wp_ad_camp_1]

Görögország története egészen az ókorba nyúlik vissza. Ugyanakkor akkoriban nem egy országról volt szó, csupán városállamokról, azaz poliszokról. Minden városállam rendelkezett saját vezetéssel, hadsereggel és törvényekkel. Kétségkívül Spárta és Athén voltak a legjelentősebb városállamok. Miután egymás ellen fordultak, az ókori Hellász aranykora véget ért és könnyen leigázta a folyamatosan terjeszkedő Római Birodalom. Később a Római Birodalom ketté szakadásával Görögország területe is beletartozott a Bizánci Birodalomba. Görögország számára nagyon fontos a függetlenség, melyet az is jól mutat, hogy a második világháborúban kétszázhúsz napon keresztül folytattak ellenállást három országgal szemben. Görögországban a demokráciát nagyon komolyan veszik, méghozzá olyannyira, hogy kötelező a választásokon a részvétel.

Manapság Görögország az egyik legnépszerűbb desztináció. A görögök szívélyesek, ráérősek, nyugodtak. Viszont abban az esetben, ha valami felidegesíti őket, akkor robban a mediterrán temperamentum, mutogatnak és kiabálnak. Ez viszont ritka, jellemzően kedvesek és vendég szeretők az ország lakói. Görögországban nagyon sokat süt a nap, csodásak a tengerpartok, finomak a helyi ételek, ezért célszerű ide tervezni a nyaralást. Utazhat akár egyénileg, de ha szeretné, hogy egy utazási iroda levegye a válláról ezt a terhet, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az invia.hu weboldalra, ahol megtekintheti a Görögországba szóló utazási ajánlatokat!